Teller

woensdag 16 oktober 2013

16102013

11 opmerkingen:

  1. Mss ????, maar dacht het niet...........

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, de heer Waanders gaf het al aan; liever een klein zwembad dan deze. Het viel mij altijd op dat er weinig gasten van het hotel gebruik maakten van het zwembad. Het had ook te maken met de temperatuur van het water, en het geeft de indruk dat dit er later bij aangeplakt is. Was het wel een tropisch zwembad geworden, (zoals de plannen toen waren) dan was de aantrekkingskracht groter geworden voor dit zwembad.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De provincie moet zwembad Zuidbroek redden....wat had je zelf gedacht? Nog zo'n leuke......dhr. Waanders had liever een bad van, zeg maar, 4x8 meter gehad.......hij voldoet dan aan zijn hotel sterren classificatie en is van een hoop sores af......Al met al een situatie waar een prachtige zwemvereniging de dupe van wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is vreselijk jammer dat een goed presterende club als de Pinguin de dupe wordt van de spelletjes van Van der Valk. Dat bedrijf is zelf best in staat om dat bad open te houden, maar willen teren op geld van de publieke sector.

    En ik ben het met Wim eens dat de aantrekkingskracht van het bad vele malen groter was geweest als ze het subtropische gedeelte gewoon volledig hadden gerealiseerd. Ik neem aan dat iedereen weet dat het grootste gedeelte er gewoon ligt. Maar goed, het is Van der Valk wel toevertrouwd om gebouwen te laten verslonzen, kijk maar de Pier van Scheveningen.....

    Mocht de gemeente nu weer toegeven, dan weet je zeker dat over een tijdje hetzelfde verhaaltje weer opnieuw begint,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hendrik,
      dit ligt toch even wat anders.
      Als vdV als dienstverlener een redelijke exploitatievergoeding voor die dienstverlening vraagt is dat op zich niet onredelijk. Dat is wat anders dan het vragen van geld voor achterstallig onderhoud e.d..

      Wel zou je als gemeente natuurlijk garantie moeten bedingen voor het gunnen van die exploitatie vergunning, bijvoorbeeld een vast bedrag, minimum duur van openstellingstijden, minimum aantal openingsdagen, voorziening/bijstand/gratis schoolzwemmen, voldoende toezicht/kwaliteit, etc.

      Verwijderen
  5. Hendrik, in het verleden zijn er contracten gesloten die niet helemaal waterdicht waren. Van gemaakt fouten kun je leren. Als je onderhandelt met zakenlui die van wanten weten, dan moet je daar een dito delegatie tegenover zetten. Niet de eerste en de beste ambtenaar en een wethouder bijvoorbeeld, daar kun je dan beter mensen voor inhuren. Neem verantwoordelijke politici niet kwalijk dat ze alles niet weten, je kunt zomaar wethouder worden. Jij en ik ook, jij hebt meer kans, want ik ben niet lid van een partij, maar misschien moest ik dat toch maar eens in overweging nemen. Is er een gemeentebelangen in oprichting? Wel verwacht ik dat men kan inschatten wat men zelf kan en waarvoor men hulp nodig heeft.

    Gisteren en in het verleden heb ik al gezegd hoe het verder kan. Gewoon zakelijk bekijken, een meerjarig contract afsluiten die niet aanvechtbaar is. Goed voor de gemeente, want goedkoper dan op die wijze hou je niet een dergelijk zwembad niet in de benen. Misschien ook goed voor Van der Valk, maar daar heb ik geen moeite mee. Win-win is nooit verkeerd toch? Ik vind het even te simpel om alles wat fout ging in de schoenen van Van der Valk te schuiven. Is een beetje het balk en splinter verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ......je kunt zomaar wethouder worden.....Ja zeker is dat mogelijk, je kunt ook zomaar burgemeester worden.....en daarna vrijwilligerswerk gaan doen in Barcelona......wat is er toch veel mogelijk hier in Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Willem en familie gecondoleerd! Het blijft altijd een gemis als je ouders weg zijn. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Wim. Dank je wel. Het gemis zal blijven maar de goede herinneringen en waardering voor alles wat ze voor ons gedaan hebben zullen het gemis doen verzachten.

      Verwijderen
  8. Goedenavond, persoonlijk hoop ik van ganseharte dat de Pinguin bestaan blijft, maar zoals Appie het al heeft gezegd 1 keer kun iets opstellen waar foutjes in voor komen, maar een 2e keer hoop je toch echt dat het waterdicht zal zijn toch? Welke partij was dit ook weer? Ik dacht dat het zakenmensen waren toch?

    En wat ik gisteren de laatste keer heb geschreven daar kan iedereen van op aan dat het gaat gebeuren...., tenzij er een meerderheid komt die dit kan tegenhouden....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Op zoek naar het tijdstip dat we morgen het plastic afval langs de kant van de weg mogen leggen stuitte ik op deze nieuwsflits:

    Gorechtvariant van tafel, gemeenten beraden zich op vervolg

    Het besluit van de raad van de gemeente Haren is helder, de Gorechtvariant is daarmee definitief van tafel. De colleges van de gemeente Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren betreuren dit zeer en gaan zich beraden op het vervolg.

    Zonder over de inhoud te spreken heeft de raad van Haren afgezien van de optie om de gemeente Gorecht tot stand te brengen. Dat vinden de drie gemeenten teleurstellend aangezien zij van mening waren dat dit een zeer kansrijke optie was.

    De komende weken gaan Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren zich gezamenlijk buigen over de alternatieven, vanzelfsprekend in overleg met de gemeenteraden. Daarbij betrekken zij ook de ontwikkelingen op het gebied van de herindeling in Oost-Groningen. Rond 1 december zullen de raden van de drie gemeenten een standpunt uitspreken.

    BeantwoordenVerwijderen