Teller

dinsdag 8 september 2015

08092013

Commissievergadering Donderdag 10 september, aanvang 20.00 uur, locatie raadzaal gemeentehuis Muntendam. Tijdens de vergadering komen de volgende onderwerpen aan de orde:
1. Blauwdruk holding primair onderwijs Oost-Groningen
2. MFC Meeden

De vergadering kunt u live volgen op: http://webcast.nl/menterwolde/#!/overview
De agenda en bijbehorende stukken vindt op www.menterwolde.nl/raadsinfo
Voor burgers bestaat de gelegenheid het woord te voeren over de geagendeerde onderwerpen.

6 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, als dat de agendapunten zijn Appie, dan zijn ze alweer snel thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen, als dit het enigste is zal het wel als ze snel tot een akkoord komen behoorlijk snel afgelopen zijn :-).

  Maar goed ik lig alweer een beetje achter, want de takken moeten allemaal nog versnipperd worden.....

  En JP geen huis ten Bosch, maar voor ons beide is het een 'paleisje' :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het gaat hier om een Commissie vergadering. Hierbij krijgen we informatie over de bovenstaande onderwerpen en kunnen vragen stellen voor de beeldvorming.
  En deze vergaderingen duren door de info,, powerpoints, enz meestal wel tot een uur of tien..We zullen het weer zien! Ik ben in ieder geval al een tijdje klaar met het zomerreces! Er is veel te doen in Menterwolde...heel veel.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Frans van Woerkom9 september 2015 om 03:17

  Zo'n blauwdruk van een hol ding intrigeert me. Helaas geen bijlage bij de agenda van de commissievergadering. Wel op Internet bij PO-OG, jawel, Primair Onderwijs Oost Groningen. Hier dus:
  Blauwdruk
  De Blauwdruk wordt een ontwikkelingsmodel genoemd, er is sprake van bevoegde gezagen, wederkerig respect en het in tact laten van zaken. Verder dan bladzijde 1 ben ik niet gekomen. Sorry, organisaties die dit soort gammel prutproza produceren, Brussee Lindeboom Advocaten en PentaRho Organisatie en Ontwikkeling, moeten eerst zelf terug naar de basisschool voor ze zich met onderwijs bezighouden. De ontwikkeling van Oost-Groningen wordt gehinderd door onderwijs dat net tot ruim onder de normen van de inspectie is. Daar verbeter je niks aan door juristen en andere consultants een overkoepelende structuur te laten ontwerpen. Beter stel je als bevoegd gezag goede onderwijzers aan en laat deze adviseren over samenwerking. Als ik naar de aandeelhouders van de holding kijk, een paar gemeenten en een paar bestaande stichtingen, bekruipt me het gevoel dat de angst overheerst dat de kinderen het later beter zullen doen dan wij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier schrik ik van Frans, is het onderwijs in onze regio dan zo slecht? En dan nog even over je citaat:dat de kinderen het later beter zullen doen dan wij. Hopelijk is dat ook zo Frans dat de kinderen het beter doen dan wij!
  Dat ze hebben geleerd van de fouten van hun ouders, alleen zij zullen in hun eigen valkuilen stappen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wie heeft geleerd van de fouten van z'n ouders...
   stapt niet in eigen valkuilen...,
   dat deden de ouders immers ook al;
   Wie echt iets heeft geleerd van de ouders fouten...,
   stapt in de valkuil die anderen hem bereiden.
   ;-(

   Verwijderen