Teller

woensdag 30 september 2015

30092015

Geen Menterwolmer nieuws in de krant vanmorgen. Ik heb ook geen nieuws, dus is het wachten op de eerste klant of die iets heeft te vertellen.

17 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, het goede nieuws is dat mevr. Mansveld haar werk over de treinen af wil maken. Ze vindt dat het treinverkeer iedere dag beter functioneert. Kortom is er minsten 1 die optimist is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij hadden we net hier een flinke beving..,
  alles in de keuken bewoog...
  en de grond/vloer niet het minst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Avond. hier was ik al een beetje bang voor....., en voordat ik dit had gelezen dacht ik zal even een berichtje sturen over de aardbevingen.....

  Schoorsteen van huis wegens aardbevingschade in Wagenborgen

  Wagenborgen - In Wagenborgen is afgelopen week begonnen met het slopen van een schoorsteen aan de Hoofdweg.
  De schoorsteen wordt van het huis verwijderd wegens flinke schade door aardbevingen. De woorden van de bewoners zijn als volgt: "Hoe kun je een bedrijf vertrouwen die onze provincie helemaal kapot maakt. Een bedrijf die een expert langs stuurt om jou te vertellen dat je schoorstenen veilig zijn en niet naar beneden zullen vallen en vervolgens gaan ze in de omgeving van Loppersum bijna alle schoorstenen afbreken omdat ze het niet vertrouwen.

  Hoe kan ik een bedrijf bedanken voor het vernielen van mijn huis. Alle buiten muren hebben schade en binnen is het al niet veel beter. Wij hebben preventief onze schoorstenen laten verwijderen omdat we het niet meer vertrouwen en rustig willen slapen. In Loppersum is de kraan van 4 gaswinlocatie's bijna helemaal dichtgedraaid, maar heb je wel eens in de omgeving van Wagenborgen rond gekeken? We zijn hier omringt door locatie's, dus waar gaan ze het gas er wel uit halen? Juist, hier vlak bij huis onder onze voeten.

  Bijna alle monumenten in onze provincie zijn al beschadigt door de aardbevingen en bijna alle woningen aan de Hoofdweg hier in Wagenborgen hebben ook al schade. Wij zijn blij dat de schoorstenen er af zijn maar we hadden het liever niet gedaan."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze schoorstenen hebben ook (zichtbare) bevingsschade (ook volgens oordeel CVW/NAM)

   Verwijderen
  2. Jongens ik vind het bijzonder triest dat er niemand echt niemand aan deze zaak iets gaat veranderen m.a.w. jij een iets te grote mond? gaan we gewoon naar de buren toe toch......en zo worden de problemen alleen maar groter en wat gebeurt er na afloop de nam failliet en de staat heeft geen geld, want zij krijgen geen euro meer binnen........

   Verwijderen
 4. Lees net dat er 2 uur terug in Hellum een relatief zware beving (3,1) is geweest...,
  niets van gemerkt maar anderen in de omgeving schijnbaar wel.
  Maar wat wij zojuist voelden ging door het hele huis heen...,
  was het een beving...,
  of was het het gevolg van de beving 2 uur eerder (spanning die vrij kwam)?

  Ik zie nog geen bevingsregistratie rond 20:06uur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kreeg zojuist een bericht van m'n moeder de stoelen rammelen onder onze gat en de verwarming die rammelde as een gek.

   Nou ja dit bedoel ik maar........

   Verwijderen
 5. Velen in Zuidbroek melden een beving. Ik voelde een soort schop in de rug terwijl ik op de bank zat. Het was een flinke schok en volgens RTV Noord is het de tweede binnen twee uur met episch centrum Hellum. Sorry Ceer, zonder linkje http://www.rtvnoord.nl/nieuws/154255/Aardbeving-van-3-1-in-omgeving-Hellum

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan,
   de melding van Hellum is 18:05 37" UTC
   dat is dus 20:05 37" CET-zomertijd

   'gelukkig' dus maar één beving.

   Verwijderen
  2. Heb je de link al gevolgd en de tekst gelezen SiKo?

   Verwijderen
  3. En als je een beetje pech hebt komt er nog een na schok........

   Verwijderen
  4. Jan ik had de bevingskaart van o.a. GBB...,
   die gaf een kracht aan van 3.1 (da's een van de zwaarste tot nog toe).
   Linkje van Chris gaf volgens mij hetzelfde aan (geen wonder want bij RTV-N baseren ze zich op dezelfde kaart/gegevens).

   Verwijderen
 6. eerst laat Ibbis Heuvelman alles in onze straat trillen om de kade te herstellen en nu de gaswinning van de Nam. Hoever zijn we verwijderd van de zinkputten die ook schering en inslag zijn in Amerika.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Één worden en vervolgens de beuk erin !

   Verwijderen