Teller

vrijdag 11 september 2015

11092015

De gemeente Menterwolde gaat hard op zoek naar externe fondsen die kunnen worden ingezet voor de bouw van een nieuw multifunctioneel centrum (mfc) in Meeden las ik in het DvhN. Het centrum moet vanaf medio 2017 onderdak bieden aan het dorpshuis, een basisschool, een gymzaal en andere faciliteiten. De gemeente maakte vorige week bekend dat er 2 miljoen euro beschikbaar is voor de bouw van het nieuwe centrum. En geen cent meer, benadrukte wethouder Jan Velthuis gisteren in een vergadering van de raadscommissie over het onderwerp. Toch waarschuwden veel commissieleden voor een herhaling van Noordbroek. Daar vielen de kosten veel hoger uit dan gepland. Van fouten kun je leren en daarom is een van de eerste acties een excursie van Meedenaren en raadsleden naar mfc De Noordsuythoeve, stelde Velthuis voor. In het nieuwe mfc krijgen openbare basisschool De Mieden en christelijke basisschool Sjaloom een gezamenlijke nieuwe school. Hoe die samenwerking er inhoudelijk uit gaat zien, is een apart traject.
Ook las ik dat de Openbare basisschool De Mieden in Meeden de onderwijskwaliteit weer op orde heeft, volgens de onderwijsinspectie. Een fikse reorganisatie heeft haar vruchten afgeworpen.

12 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, als we de trend volgen van de grootschalige bouwlocaties, dan wordt er voor een minimale bedrag aanbesteed en komen op een maximale bedrag uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Frans

  wie een wekker hoort...
  is niet altijd (even) wakker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog even terugkomend op gisteren: als je kritische vragen stelt in het vluchtelingendebat, ben je blijkbaar direct een populistische nazi. Bedankt Frans, voor het direct onmogelijk maken van een discussie. Natuurlijk heb je gelijk. In jouw wereld wonen waarschijnlijk of goede mensen of rechts-extremisten ? Ik hoor blijkbaar bij de tweede groep. Zal zo mijn hoofd kaalscheren, dan kun je me herkennen.

  Wat ik gezegd heb, is dat er onder de bevolking angsten leven omtrent dit onderwerp, en dat het misschien goed is voor Anja om met die mensen te praten, zodat ze begrip krijgt voor die angsten (en dat hoeft geen sympathie te worden, dat is iets anders).

  Die angst is mede veroorzaakt door de politiek, en dan vooral in de onmacht van de mensen (gaswinning, windmolens tec.) en het gevoel dat de gewone burger niets meer te zeggen heeft.

  Schiet niet in die verplichte kramp om als iemand een tegengestelde mening heeft daar direct van te walgen en het daarna nog alleen maar over de vorm van de boodschap te hebben, ipv over de boodschap zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedemorgen, las het vanmorgen ook, vond de opmerking van Frans niet bepaald getuigen van goed geïnformeerd zijn. Valt mij van Frans ook een beetje tegen, want op zijn facebook pagina schijnt hij de HBS doorlopen te hebben. Ik verwacht dan toch een beetje nuance. Maar dat schijnt bijzonder ingewikkeld te zijn op dit moment. TOM

   Verwijderen
  2. @Peter
   niet elke populistische kankeraar wordt gelijk gelijkgesteld met het soort mensen waar ook jij niet bij wilt horen..,
   maar door het zelf zo te benoemen maak je zelf de toch al lastige discussie nog moeilijker.

   @Tom
   Frans heeft niet enkel een HBS doorlopen...
   en wat hij allemaal doorlopen heeft, heeft hij zeker niet op Facebook gedaan.

   Geen idee trouwens wat zo'n Facebook-diploma, als het al zou bestaan, waard zou zijn.
   ;-)

   Verwijderen
  3. Siko, ik wordt vergeleken met de heer Goebels. Laat ik nu denken dat hier Goebbels mee bedoeld wordt, en dan kan ik niet anders dan concluderen dat ik voor nazi uitgemaakt wordt. Een Godwinnetje om het zo maar te zeggen.

   Verwijderen
  4. @Peter

   Elk vogeltje zing zoals het gebekt is...,
   en elke lezer leest z'n eigen waarheid.

   Ik las er niets anders in dan dat wat als populisme werd beoordeeld in 'kwaliteit' niet onder hoefde te doen aan die van de gewraakte Duitse-Limburger...;
   Daarmee werd niets gezegd over de ideologie die deze of gene aanhing/aanhangt maar slechts de wijze waarop men deze voor het voetlicht weet te brengen.

   Jij leest het anders...,
   als een persoonlijke aantijging van geheel andere aard.
   Vervolgens betrek jij niet de aangehaalde kwaliteit maar de ideologie van de 'andere' populist op jezelf.
   Op zich zou je ook dat, zeker wanneer je dat doelbewust zou hebben gedaan, een vorm van populisme noemen...;
   En dat moet ik je dan nageven...,
   (zelfs al had je het zo niet bedoeld)...,
   weliswaar een weinig originele maar wel bewezen zeer effectieve vorm.

   Verwijderen
  5. Een listig antwoord Siko. Al moet ik zeggen dat je erg veel woorden gebruikt om mensen te demoniseren. Dit kun je natuurlijk lezen zoals jij dit wilt.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. @Peter

   Listig, veel woorden, demoniseren?

   Zoals de waard is vertrouwt hij z'n gasten...,
   meer woorden hoef je daar zelfs in de week van de alfabetisering niet aan vuil te maken...;
   Hoewel goed, begreipend, lezen is het halve werk. Wie dat doet hoeft ook in een weerwoord geen toevlucht te nemen tot waanbeelden zoals het de schrijver verwijten demonen te scheppen...,
   laat staan te (doen) geloven dat er woordmagiers zouden zijn die anderen in dergelijke waanbeelden kunnen doen veranderen.

   Verwijderen
 4. Mogguh lui.
  Waarom moet de ene kant nuanceren als de andere kant ongestraft mensen wil laten verzuipen, vergassen of afknallen? Dat heeft weinig met debat of hersenen te maken maar met al dan niet bewuste domheid.
  Wat onverlet laat dat er ongetwijfeld tuig zat en zit bij vluchtelingen. Ook bij NL'ers trouwens, ook voor de instroom van gastarbeiders. Nederlandse SS'ers, NSB'ers, kortom, van alle tijden en bij alle soorten mensen.
  14 jaar geleden was mijn vergadering bij Corporate Express rond deze tijd afgelopen. Toen ik naar mijn auto liep stond iemand te bellen via zijn auto-telefoon en hoorde ik dat er een vliegtuig het WTC was ingevlogen. Van Amsterdam-ZuidOost naar Meeden onafgebroken verslag op radio1 gevolgd.

  De resultaten van die vier gekaapte vliegtuigen: Irak, iran, Afghanistan, Ethopië, Al Quaida, Boko Haram en IS. En dat is nog maar een beperkte opsomming. Fijne wereld, toch?

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. JP, het wordt nog mooier, als we s'morgens om 5 uur gewekt worden door de luide klanken van het ochtendgebed. Daar valt het gebeier van de torenklokken bij in het niet. Merkel riep niet tevergeefs op om eens meer naar de kerk te gaan en laten merken dat je christen bent.

  BeantwoordenVerwijderen