Teller

dinsdag 29 september 2015

29092015

Brassband Elad zoekt nieuwe leden. Geïnteresseerden, vanaf niveau A, die een koperblaasinstrument bespelen of goed uit de voeten kunnen met slagwerk, kunnen zaterdag 3 oktober terecht in de hervormde kerk in Meeden. Belangstellende moeten er wel een dag voor uittrekken, want de play-in begint om 10.00 uur en duurt tot zeker half negen ’s avonds. Elad werkt op deze dag samen met Geneva Instruments. Ze zijn aanwezig met een stand waar de deelnemers kunnen proefspelen en uitleg kunnen krijgen over dit relatief onbekende merk.

2 opmerkingen:

 1. Goedemiddag, da's een mooi gebaar om leden te winnen.Een brassband is heel iets anders dan een fanfare korps. In mijn jonge jaren speelde in de muziekkorps 'De Woudklank; .En 1 keer per jaar maakte je de tocht van de Schildwolde naar Froombosch en weer terug naar Hellum en dan naar de Kandelaar op de grens van Slochteren/Schildwolde.Gelukkig zijn ze er later van deze lange wandeling afgestapt. Mijn mooiste momenten waren de taptoe's, ook al vielen we niet in de hoogste prijzen, het was leuk om te doen voor zo;n grote publiek. Wat ik speelde? Trombone! Het marcheren werd ons bij ge bracht door de ex marinier Zuidhof.Voor een liefhebber van koperblaasmuziek een aanrader om kennis te maken met deze tak van muziek maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemiddag, kreeg zojuist een bericht in m'n postvak:

  Beste Ceer,


  Op zaterdag 10 oktober komen we in actie tegen TTIP, het beruchte handelsverdrag van de Europese Unie en de Verenigde Staten. Om 13:00 verzamelen we bij de Dokwerker aan het Jonas Daniel Meijerplein, naast het Waterlooplein in Amsterdam. TTIP is geen handelsverdrag, maar een wurgakkoord. Iedereen die wil voorkomen dat grote bedrijven de macht overnemen in Europa, moet erbij zijn op 10 oktober.

  TTIP staat voor Transatlantic Trade & Investment Partnership. Het doel van het verdrag is om zoveel mogelijk handelsbeperkingen weg te nemen. Daar kleven drie gevaren aan:

  1. Het wegnemen van handelsbeperkingen komt neer op het wegnemen van standaarden die juist bedoeld zijn om burgers te beschermen. Allerlei standaarden staan onder druk, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsvoorwaarden, duurzaamheid en veiligheid. Een race to the bottom ligt voor de hand.
  2. Het verdrag bevat een hoofdstuk over "investeringsbescherming" (ISDS). Dat geeft bedrijven de mogelijkheid om landen via een speciale rechtbank aan te klagen als zij vinden dat zij belemmerd worden door nationaal beleid. Hoge schadeclaims zijn het gevolg. De rechtsstaat wordt gepasseerd, de democratie wordt uitgehold.
  3. De totstandkoming van het verdrag verloopt zeer schimmig en ondemocratisch. De Tweede Kamer kan het proces nauwelijks controleren. Het is nog maar de vraag of nationale parlementen überhaupt goedkeuring mogen geven.

  Wij willen geen Amerikaanse toestanden. Stop het wurgakkoord dat neerkomt op een economische NAVO. Meer dan 9000 mensen hebben zich al voor de demonstratie aangemeld op Facebook. Help mee met het verzet en kom ook op 10 oktober!!

  Houd de actiesite Stop TTIP (stopttip.nl) en de SP (sp.nl/ttip) in de gaten!

  Met hartelijke groet,

  Jasper van Dijk
  Tweede Kamerlid SP

  BeantwoordenVerwijderen