Teller

dinsdag 15 september 2015

15092015

Liefhebbers hebben nog een weekend de kans om de wisselexpositie Speuren naar sporen van het Woldjerspoor in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek te bezoeken. Komende zaterdag en zondag is de expositie voor het laatst te zien tussen 10 en 17 uur. In het laatste weekend van september staat het museum in het teken van een zogeheten modelspoorspektakel, weer een week later gevolgd door de expositie Paardenspoor.

4 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, ik ben groot geworden aan het t' Woldjespoor. En op weg naar de school kwamen we even voor het spoordok de restanten tegen van een watertoren, die in de tweede wereldoorlog is gebombardeerd. En wat blijkt op deze expositie van het Woldjespoor waren er foto's van deze watertoren die zorgde voor het het bijvullen van de stoomlocomotieven.
  Juist daarvoor zijn er deze exposities om je kennis te verbreden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoorde van wijlen mijn buurman Joop, dat ook Zuidbroek een waterinlaatstation had.Dat was tevens het moment voor de gedeporteerde Joden om een briefje uit de trein te gooien.Maar of dat ook een complete watertoren is geweest is mij onbekend. Wie het weet mag het zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedenavond,

  Gewoon google in typen.met de vraag of Zuidbroek een water installatie heeft gehad...

  heeft Zuidbroek een water installatie gehad?

  Scrollen en je ziet het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mijn weten niet......

  BeantwoordenVerwijderen