Teller

vrijdag 18 september 2015

18092015

"Het virtuele van de kroeg van Appie is er nu wel af", was de eerste opmerking gisteren naar aanleiding van de foto die ik bij de opening plaatste. De foto nam ik namelijk voor Van der Valk. Een opmerking met humor, maar ook een opmerking die mij ontroerde. Klant terug aan de toog, waar het thuis nooit meer zal zijn als voorheen. De tijd heelt alle wonden zegt men, maar de tijd heelt geen littekens.

7 opmerkingen:

 1. goedemorgen, ik sluit mij bij deze woorden aan Appie.Het is triest dat we geboren zijn om te sterven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://www.menterwolde.info/politiek/gemeenteraad/vvd-raadslid-mieke-bos:-menterwolde-is-technisch-failliet/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We zullen het horen...dat wilde ik net typen, maar ik verwijderde de reactie..sorry!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat hoeven we niet te horen, dat is al heel lang op te maken uit de voorjaarsnota en de beleidsplannen die we krijgen voorgeschoteld. Grote uitgaven zonder dekking.

  De VVD roept al tijden dat dit het geval is, dat is niet nieuw.dat wordt in wisselende samenstelling door partijen van steun voorzien, afhankelijk van jet onderwerp. Feit blijft, er is geen geld, er worden wel hobbies opgetuigt en er komen geen dekkingsvoorstellen. Oftewel bezuinigingsvoorstellen. Dat is natuurlijk logisch want geen enkele nu zittende wethouder wil aangeven welke sporthal dicht moet, dat er zwembaden moeten sluiten enz. Wel tornen aan speeltoestellen, maar daar redden we het echt niet mee hoor! Nee, de raad moet met voorstellen komen.

  En als je vraagt wanneer het point-of-no-return is voor het akkoord van Westerlee of hoe groot de tekorten daar zijn en welke juridische consequenties, dan is dat ongepast.

  Het is ongepast deze raad nog langer een rad voor ogen te draaien! Als er geen geld is, kun je niets uitgeven! Dat leer ik mijn kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedemorgen.

  Ik citeer:

  febr.2014 door rtvnoord.
  GRONINGEN - Oost-Groningen kan rekenen op een groter deel van het budget voor hulp aan arbeidsgehandicapten. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken heeft dat woensdag in de Tweede Kamer gezegd.

  Ze kwam daarmee tegemoet aan de wens van vrijwel alle fracties.

  Overleg
  Oost-Groningen wil vijftig miljoen euro extra om de gevolgen van de rijksbezuinigingen op de sociale werkvoorziening op te vangen. Klijnsma moet dat extra geld voor Oost-Groningen en andere arme regio's zien te vinden binnen het bestaande budget. Ze wil daarover met de gemeenten overleggen voordat ze bedragen noemt. In april wordt duidelijkheid verwacht.

  Tevreden
  De zeven betrokken gemeenten in Oost-Groningen zijn tevreden met de toezeggingen van de staatssecretaris tijdens het Kamerdebat. 'Het verhaal is nog niet af, maar we hebben wel een handreiking gekregen. Wat ons moed geeft, is dat alle fracties aandacht besteedden aan de regionale situatie en dat het zelfs een hoofdthema was binnen het debat', zegt Jan Willem van de Kolk, wethouder van Stadskanaal en woordvoerder namens de zeven gemeenten. 'Nu gaat het erom dat we alles op alles zetten om zo veel mogelijk geld deze kant op te krijgen.'

  Participatiewet
  In de Participatiewet van Klijnsma, die de Kamer deze week behandelt, gaan de regelingen voor mensen met een arbeidsbeperking op de schop. Zij moeten voortaan zo veel mogelijk in een gewone baan aan de slag in plaats van in een sociale werkplaats. In Oost-Groningen zijn die gewone banen er vrijwel niet.

  BeantwoordenVerwijderen