Teller

woensdag 4 november 2015

04112015

"Ploeger: Ik ben geen loopjongen", kopt het DvhN boven een artikel van Louis van Kelckhoven vandaag. Of het er precies 117 zijn zegt hij niet te weten. Wel weet Markus Ploeger dat hij ‘een groot aantal’ vragen over de begroting aan het college heeft gesteld.
Markus Ploeger is oud-wethouder voor de PvdA en zit nu namens Kritisch Menterwolde in de gemeenteraad. Hij plaatst vraagtekens bij de begroting van Menterwolde. Die laat een tekort zien van 1,3 miljoen euro. Wat zijn de loonkosten van tijdelijk personeel, wat kosten mensen die vertrekken, hoeveel ziekte- en wachtgeld wordt er betaald? Wat betalen we voor het beheren van de openbare ruimte, nu dat samen met Hoogezand-Sappemeer en Slochteren wordt gedaan? Vragen waar Ploeger antwoorden op wil hebben voordat hij een tegenbegroting aan kan bieden. ,,Kritisch Menterwolde wil een sluitende begroting aanbieden, zodat Menterwolde niet onder curatele van de provincie komt te staan en elke uitgave moet verantwoorden.’’ Het indienen van een tegenbegroting is meestal iets dat door de oppositie wordt gedaan. Kritisch Menterwolde zit met wethouder Matty Siersema in het college, heeft Ploeger niet het idee dat hij zijn eigen partij in de wielen rijdt? ,,Welnee, ik ben geen loopjongen voor het college. Ik ben een raadslid dat zelfstandig hoort na te denken en er een eigen mening op na kan houden. Zie het als gratis advies. Daarvoor hebben we tenslotte het duaal stelsel ingevoerd.’’

11 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, zo'n sluitende begroting zou iedereen moeten willen, lijkt me.
  Zal de KM fractie deze tegenbegroting niet via hun eigen wethouder hebben ingebracht in het college? Of werkt het niet zo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Frans van Woerkom4 november 2015 om 16:30

   Om een (tegen) begroting te maken, heb je gegevens nodig. Bijvoorbeeld waar het geld nu aan wordt uitgegeven en wat precies de verplichtingen zijn. Maar kennis is macht en omdat alles in Menterwolde om macht draait, is er geweldige weerstand om kennis te delen. Probeer op de website van de gemeente maar eens een raadsstuk van voor 2014 te vinden.

   Verwijderen
  2. er is geweldige weerstand om kennis te delen.! Dit is tekent voor deze regio, ook in het bedrijfsleven loop je tegen deze blokkade op. Het is de angst die regeert,om gepasseerd te worden door een ander. In bv de stad Groningen heb je dat niet.

   Verwijderen
 2. Markus ten voeten uit, heb je hem nu bij de kop of de staart? Een waardige opvolger van Engbert, alleen die had meer humor in zijn presentatie zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zet maar onder curatele.

  Komen vast nog meer lijken uit de kast...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedenavond, tja lees ik weer een positief bericht:

  Ook energiepremie voor Groningers buiten aardbevingsgebied
  (Foto: Flickr / Maarten Breet (creative commons) / Jos Schuurman (FPS))(Foto: Flickr / Maarten Breet (creative commons) / Jos Schuurman (FPS))
  ZEERIJP - De tijdelijke compensatieregeling voor waardevermeerdering van woningen gaat voor heel Groningen gelden. Dat liet Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders woensdagmiddag weten bij de presentatie van zijn plan van aanpak.

  Inwoners in het aardbevingsgebied met meer dan 1.000 euro schade kunnen op dit moment aanspraak maken op een premie van 4.000 euro om hun huis te voorzien van bijvoorbeeld zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen.

  Voor heel Groningen
  Die premie geldt nu alleen nog voor de inwoners van elf gemeenten in het aardbevingsgebied, maar Alders belooft dat die ook gaat gelden voor mensen die daarbuiten wonen, zoals inwoners van de stad Groningen.

  De verruiming van de compensatieregeling gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2014 en eindigt op 31 december 2015, als de tijdelijke regeling wordt stopgezet.

  En kreeg ik bericht dat zij mij op 08-12-2015 m'n panelen gaan installeren......scheelt al gauw weer € 4000,00 + € 1144,24 b.t.w. kost mij dus maar kleine € 1500,00 :-),,,,,,,

  Dit klinkt als muziek in m'n oortjes.

  En gisteren van SiKo ja zo zit ieder mens weer anders in elkaar.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb jij aardbevingsschade dan Ceer?

   Verwijderen
  2. Yep......tenminste dit denk ik wel....hier en daar wat scheuren zowel binnen als buiten op dezelfde plaatst.... ook hier zijn in het verleden lichte aardbevingen geweest......, maar had ook geluisterd vanavond rtvradio dat het komen kan door de grondwaterpeilingen.......tja dan moet je weer een andere weg gaan kiezen........of dit allemaal lukt? Ik blijf positief ik ga ervoor, want een ander laat je gewoonweg zitten.

   Voor jezelf opkomen en je ziet vanzelf hoe het afloopt.

   Verwijderen
  3. @CEER
   bevingsschade?
   Pas maar op dat het geen zittingsschade wordt genoemd...,
   of niet de NAM maar een andere partij (Waterschap, Nedmag) verantwoordelijk gehouden kan worden voor de schade a.g.v. bodembeweging/bodemdaling...;
   Dan vis je alsnog achter het net.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen