Teller

dinsdag 17 november 2015

17112015

Gisteren opende ik met de volgende zinnen: "Vandaag geeft Meindert Schollema uitsluitsel of hij gaat helpen een nieuw college te smeden in Menterwolde. Ik ben benieuwd." Inmiddels weten wij dat Schollema iets meer tijd nodig heeft om tot een eindoordeel te komen.

Appie denkt: Laat ruimte voor speculatie. Meer tijd nodig? Kink in de kabel? Wat kan dat zijn? Blijft de VVD bij de eis dat de wethouders van "buiten" moeten komen. Toch nog een lijmpoging van de SP met de lokalen? Of probeert Schollema alle partijen op één lijn te krijgen, en een soort zakenkabinet te smeden? Of ... vul maar in, want in een kroeg mag je speculeren, dat is niet alleen voorbehouden aan de uitbater. ;)

7 opmerkingen:

 1. Laten we maar een referendum houden in Menterwolde

  Wat willen inwoners ipv wat willen politici.Mogen ze daarna opnieuw een college formeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Duiken we in de geschiedenis John, dan weten we als het 'volk' de macht in handen krijgt, blijft er alleen nog chaos over. Een bestuurder is iemand die de leiding over neemt, maar die ook zijn verantwoording kent en neemt. Hebben de inwoners deze stoeltjesdans gewild? Dacht het niet, maar ze hebben ze wel gekozen. En juist daar ligt het pijnpunt,zijn (waren) deze mensen op hun taak berekend?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @wim, bedoeling is niet om zonder bestuur verder te gaan. Uitkomst van referendum moet schollema handvat geven.

  Mogelijk dat fracties hieruit conclusies kunnen trekken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedenavond.........zoals ik eerder had geschreven over de vluchtelingen uit Syrië dat er zullen best wel asiel of geluk zoekers aanwezig zijn, maar ik weet het zeker dat er ook is'ers tussen zullen zitten... ,maar dan? of beter gezegd wat nu.........

  Bijzonder triest wat ik heb gehoord via A.N.P.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goedenavond, een allen,
  Tijd geleden dat ik in de kroeg was gelukkig is er niet veel aan het interieur veranderd alleen een beetje leeg aan klandizie. Doe mij maar zo'n lekker Gronings biertje die ze sinds kort weer maken en dan de topic van de dag

  De grootste kans is dat de gemeente onder curatele van de provincie komt. Deze zal proberen de financiën nog een beetje bij te schaven richting de herindelingsdatum. Strakke vinger op de centjes en weinig mogelijkheden voor de raadsleden om nog wat in te brengen. En de wethouders maar met de schouders schudden dat hun handjes gebonden zijn. Lekker achter overhangen en centjes opstrijken. Ik ken er één die deze periode prima zal gebruiken om de carrière vervolg stappen te zetten. Maar goed wie ben ik om dat te zeggen , ik heb me wel eens vaker in mensen vergist

  Hopelijk dat de twee echte menterwolmer partijen er nog een draai aan kunnen geven.? Een minderheidsformatie ? SP er uit ?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Ceer Laat je toch niet opnaaien door dat soort opstapelende sensatie nieuws. Die dreiging is er toch al veel langer en zal ook niet meer weg gaan. Misschien wel nooit meer. Gelukkig is de kans dat je bij een bom aanslag of wat dan ook betrokken raakt heel, heel, heeeeel erg klein.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I know....., I also not afraid ...... but,,,


   Verwijderen