Teller

maandag 16 november 2015

16112015

Vandaag geeft Meindert Schollema uitsluitsel of hij gaat helpen een nieuw college te smeden in Menterwolde. Ik ben benieuwd.

27 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, ik sluit mij bij je aan Appie. k' Ben benieuwd of Meindert dit varkentje wil wassen.Dat het een schoonmaakbeurt moet hebben staat vast.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goedemorgen. mijn gevoel zegt dat Schollema het doet......of zal het de wens van de gedachte zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen,

    ....wat het beste is, staat nu even buiten beschouwing volgens mij. Het gaat er maar om of Schollema genegen is het op zich te nemen, de ja dan wel de nee....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Schollema wil resultaat hebben op zijn inspanning.

      Naar hem luisteren heeft geen zin. Als hij weer vertrokken is moet (gemeente)huis blijven staan. En dat lukt niet in Menterwolde.

      Dus herindelen blijft over.

      Zoals gezegd: Noordbroek / Zuidbroek naar Hoogezand/Slochteren

      Muntendam/Meeden naar Veendam/Pekela

      Verwijderen
  4. John, als het zo makkelijk ging....helaas is dat niet het geval!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Reacties
    1. Waarom zou het Schollema lukken als het tot nu toe nog steeds niet gelukt is?
      Heeft hij een bevoegdheid gekregen die zo dwingend is dat 'men' zich daar de komende jaren aan houdt?
      Ik hoop op een langdurige oplossing, maar vraag me oprecht af of dat met de veenbrand(en) hier gaat lukken....

      Verwijderen
    2. Misschien omdat Schollema wel weet hoe deze gemeente in elkaar steekt?

      Verwijderen
    3. En als Schollema vertrokken is heeft iedereen acuut dementie. Zo werkt het in Menterwolde. Korte termijngeheugen wordt direct gewist, lange termijngeheugen is niet te wissen.

      Dood paard is Menterwolde. Klaar voor de slacht.

      Misschien als je mengt met rundvlees is het nog te eten.

      Verwijderen
    4. Als alle ex politici en mensen die aan de gemeente verbonden waren als ambtenaar of andere functie's niet de politiek gebruikten om hun gelijk te halen of oude rekeningen te vereffenen. Als politieke partijen zich nou eens niet lieten gebruiken door de eerder genoemde groep mensen dan kan politiek in Menterwolde weer politiek zijn. Daar zijn de inwoners bij gebaat. Natuurlijk verschil je als politieke partijen wel eens van mening over een mogelijke oplossing van een probleem maar zaak is altijd om te zorgen dat je het compromis bereikt. Probleem in Menterwolde is dat er teveel politieke partijen zijn die zich laten misbruiken door mensen die rancuneus handelen en rekeningen hebben te vereffenen. Als dit stopt is 75% van alle problemen verleden tijd. Otto kan dit vanuit het verleden in Menterwolde bevestigen. Vanaf het 1e moment dat deze gemeente bestond is rancuneus handelen voor sommigen de leidraad. En vanaf het begin zijn er politieke partijen geweest die zich bewust dan wel onbewust hebben laten gebruiken om dat doel te bereiken.

      Verwijderen
    5. Goh, niet gedacht dat ik je zou kunnen volgen Vincent, maar al die voorwaarden kan Schollema ook niet stellen lijkt mij, dus blijven te grote ego's, en oud-zeer voor problemen zorgen...

      Dus ik denk ook, Menterwolde zsm samen voegen...

      Verwijderen
    6. Geen "oud zeer" en ook geen ego's. Maar manipulatie en racune. Niet van de huidige raadsleden of college maar van buitenaf. Zolang er partijen zijn die zich hiervoor laten gebruiken veranderd er niks ook niet in een nieuwe gemeente in welke vorm dan ook. Een ex BM een ex gemeentesecretaris , een ex topambtenaar, een ex wethouder , horen zich niet met politiek te bemoeien op het moment dat ze geen rol meer spelen. Hun rancuneuse handelen samen met politieke partijen die zich voor het karretje laten spannen zorgt keer op keer voor gedonder.

      Verwijderen
    7. Ik kan je voor een deel volgen Vincent maar, heb je hier echt bewijzen voor of zijn het aannames?

      Verwijderen
    8. VB

      Ik neem aan dat je onder deze groep die zich niet meer met politiek bezig moeten houden ook de raadslieden bedoeld die in deze periode zijn opgestapt. Dat is wel zo eerlijk

      Sikko van Bruggen

      Verwijderen
    9. Anja , hier zijn bewijzen voor, maar politieke partijen moeten zelf ook het zuiver willen houden. Zoals ik al eerder aangaf het gebeurd niet altijd bewust maar het is wel een rode draad in de politieke geschiedenis van Menterwolde.

      Verwijderen
    10. Sikko , die bedoel ik niet ik kan hier ook geen voorbeelden van bedenken.

      Verwijderen
    11. Overigens gaat het er ook niet om dat deze mensen zich met politiek bezig houden. Het gaat erom of de intensies zuiver zijn.

      Verwijderen
    12. VB

      Je bent zelf toch ook opgestapt. Het gaat me niet om de reden van opstappen. Maar dat wel 1 lijn: uit de politiek, ook niet meer mee bemoeien

      Sikko van Bruggen

      Verwijderen
    13. Dan heb je de intentie van mijn bericht niet begrepen Sikko. Of misschien wel begrepen maar geef je er een eigen invulling aan. Jij loopt lang genoeg mee in Menterwolde om exact te weten wat ik bedoel.

      Verwijderen
    14. VB

      Ik weet echt wel wat je bedoelt, maar ik heb het hier vaker gezegd, Het is goed om ook eens vaker in de spiegel te kijken alvorens men iets zegt.
      Daarnaast is het zo dat er enige raadsleden zitten die met verkeerde gedachten in de raad zijn gaan zitten ipv voor de inwoners

      Sikko van Bruggen
      Sikko van Bruggen

      Verwijderen
    15. Over motieven die raadsleden gebruiken om hun raadswerk te doen oordeel ik niet. Dat is ook niet aan mij. Er zijn mensen die hun stem hebben gegeven aan deze raadsleden, zo werkt dat in een democratie. Ik heb het met volle overtuiging gedaan en dat dit soms botst met idealen van anderen is politiek. Ik heb in elk geval wel vaak geprobeerd het compromis te zoeken en alles op een lijn te krijgen, Chris en Anja kunnen dat bevestigen. Dat er in Menterwolde inwoners zijn die het niet met mij eens zijn of zijn geweest dat ontken ik niet, maar dat is logisch.

      Verwijderen
    16. Laat Schollema Menterwolde maar verrassen. Ben benieuwd... Komt uit een ei een koekoeksjong...

      Verwijderen
  6. Goedemiddag, hier was ik al een beetje bang voor dat het niet 1 2 3 zou gaan lukken tja als het hem gaat lukken....

    Afgelopen zaterdag hadden wij het over de is'ers en hiermee wil ik bewijzen dat het wel degelijk een waanzinnige geloof is...:

    1. Wat wil IS?
    IS hangt een extreme interpretatie van de soennitische islam aan. De strijders beschouwen zichzelf als de enige ware gelovigen. IS dwingt moslims wereldwijd trouw te zweren aan zijn leider, Abu Bakr al-Baghdadi. Waar IS heerst, gelden strenge islamitische wetten. Vrouwen moeten verplicht sluiers dragen.

    Niet-moslims staan voor de keuze een speciale belasting te betalen, zich te bekeren of te worden vermoord. De extremisten maken zich schuldig aan onthoofdingen, kruisigingen en massa-executies. Het is niet precies duidelijk hoeveel mensen onder het IS-bewind leven. Het internationale Rode Kruis ging eerder dit jaar uit van meer dan 10 miljoen.

    Helemaal te lezen:

    Bekeren-betalen-of-sterven

    BeantwoordenVerwijderen
  7. rancune = wrok ≈ oud zeer (dat vergolden/gewroken zou moet worden)
    afgeleid via het:
    - oud middelnederlandse woord rancoor
    - oudfranse woord rancune
    uit het Latijn rancor = stank (datgene dat rot)

    zelfde oorsprong als ranzig (verzuurd, bedorven, rottend)

    BeantwoordenVerwijderen