Teller

vrijdag 27 november 2015

27112015

Jaap Borg (VVD) en Thea van der Veen (PvdA), beiden uit Hoogezand, worden de nieuwe wethouders in Menterwolde als er geen bijzondere dingen gebeuren.

Appie denkt: Jaap is vrij nieuw in de politiek, maar was succesvol in het bedrijfsleven. Thea heeft het jaren volgehouden in Delfzijl als wethouder. Is dat een garantie dat het nu goed komt? Nee dat niet, het is immers Menterwolde, maar meer kans dan dat men uit eigen gelederen een paar goedwillende mensen tot wethouder had gebombardeerd. Thea van der Veen kent de klappen van de politieke zweep, is behendig genoeg om ook klappen uit (on)verdachte hoek op te kunnen vangen. En Jaap Borg? Zal waarschijnlijk Financiën krijgen, cijfers liegen niet, leg je die goed op tafel dan laat het weinig ruimte voor politieke spelletjes. Dus geeft Appie dit college iets meer, dan het voordeel van de twijfel. Ik hoor wel hoe de andere kant van de bar erover denkt in de loop van de dag. 

15 opmerkingen:

 1. Het is maar net wie de cijfers lezen Appie.

  Je kunt cijfers presenteren zoals je wil.

  Het gaat om verhaal achter de cijfers en dat is politiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen allemaal en TOM gefeliciteerd met je verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemorgen, k'ben benieuwd wie de taak overneemt over de verbetering van de kades van het Winschoterdiep. Want zoals het nu lijkt is het een gebed zonder einde.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mogguh lui.
  Gisteren anderhalf uur op de bus staan wachten is Assen. Dit jaar ben ik drie, mogelijk vier keer met de trein naar een bijeenkomst gegaan. Een of twee keer no problem, een keer 3 uur vertraging "ongeval" en gisteren dan een ongeval met een "persoon".
  Afgezien van fysiek ongemak was het opvallend hoe rustig iedereen was. Behalve dan de 300 zwaar bezopen studenten die als eerste vertokken. Tja, feesten wachten niet, bedden wel. :)
  Maar opvallend weinig gezeur, het was koud maar regende niet en de NS-man regelde het goed en communiceerde er ook goed over. Ik denk dat "mijn" bus de laatste was want de rij achter mij liep terug richting spoor....

  Wens het college wijsheid, politieke behendigheid en tussen de bedrijven door veel plezier! Jaap Borg heb ik in een van mijn uitzendingen gehad en leek me geen verkeerde kerel. Kon allemaal best wel goed uitpakken!

  Mazzelmoj!

  OH ja: Gisteren dus in Utrecht en al lopende verbijsterd over het onherkenbare van die stad. Staat een moskee, best wel een mooie qua architectuur. De weg die ik jaren heb gereden is inmiddels uitgediept, het station is bijna klaar dus nu nemen ze Hoog Catherijne onder handen. Ik denk dat de Vuelta in 2012 vertrekt vanuit een net niet helemaal afgebouwd vernieuwd HC

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op mijn facebook tijdlijn vroeg José Cutileiro om voor de ‪#‎Top2000‬ te stemmen met John Lennon's Imagine op een. Zullen we dit jaar eens met z'n allen proberen de wereld een heel klein beetje te veranderen? Voor ‪#‎Parijs‬ ‪#‎Aylan‬ Kurdi en honderdduizend naam- en gezichtslozen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb mijn lijstje al ingevuld..vind het wel een heel mooi idee! Blij dat Appie deze mensen iets meer geeft dan het voordeel van de twijfel! Altijd fijn!
  Fijne dag allen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. goedenmiddag...

  ach....ze hoeven het 'maar' 2 á 3 jaar uit te zingen, toch?
  wat kun je er nog meer van zeggen....

  wat een draaikonten....VVD eruit, KM erin...nu weer KM en MG eruit en VVD doet ook weer mee....
  maar goed, ze doen allemaal mee, want je doet het toch voor je gemeente, voor de mensen.....jaja....zou ik ook gezegd hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat deze baan behoorlijk onderschat wordt, het wethouderschap en zo bij zo de politiek bedrijven is geen nevenfunctie die je er maar even uit de losse pols er bij doet. Als ik zie hoe snel er in Menterwolde een stoel verwisseld wordt, dan heb ik mijn bedenkingen.

   Verwijderen
  2. Wim,

   Je kunt je ook afvragen of het ligt aan het feit dat het wethouderschap onderschat wordt of aan de politiek in Menterwolde

   Sikko van Bruggen

   Verwijderen
  3. Dan blijf ik de eerste optie hangen Sikko. Het vraagt nogal wat om deze bestuurlijk uitdaging aan te gaan. In de praktijk blijkt dat zowel de kennis als het incasseringsvermogen wordt danig op de proef wordt gesteld.

   Verwijderen
 8. geDAGte

  Wat is de zin van lokaal bestuur,
  als je van buiten moet komen om het nog te kunnen behappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit ruimt volgens mij wel op... Jammer voor de opgebouwde bestuurlijke contacten en posities die nu verloren gaan, maar dat mogen de partijen die tegen hun eigen wethouders aan hebben getrapt, zelf gaan verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen