Teller

woensdag 11 november 2015

11112015

Vandaag is het de elfde van de elfde, dus komen de kinderen weer langs de deur met lampions. Ook komen de partijen vandaag bijeen, om te kijken of er een nieuwe coalitie gevormd kan worden. De VVD deed al een schot voor de boeg. Men wil wethouders van buiten de gemeente.

Appie denkt: Dat idee van de VVD is best iets voor te zeggen, maar .... de raad beslist over de voorstellen van B en W, en die raadsleden blijven gewoon zitten. Appie vreest dus met grote vreze dat het niet meer goed komt met Menterwolde, maar hoop op mijn ongelijk.

10 opmerkingen:

 1. Tja Appie volgens mij gewoon de knuppel deur de hoenderhok hen......

  En aans ook nait........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen, als de wil er niet is, zal het moeilijk worden om een coalitie te vormen. Misschien dat er in navolging van Sint Martinus nog hoop is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Frans van Woerkom11 november 2015 om 04:12

  De raadsfracties moeten er uit komen. Komen de raadsfracties niet tot een begroting en invulling van wethouders, dan helpen wethouders van buiten niet. Dan ligt het aan de fracties en moeten die van hun taak ontheven worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het enige wat er zo moeten gebeuren...is de wil om er samen uit te komen. Men zou samen moeten willen werken..Dat is wat er in deze raad mist...Het belang van Menterwolde moet boven het partij belang gaan! Daar ligt de oplossing mijns inziens. Maar of men dat kan en wil? Ik zou er erg voor pleiten om een streep onder het circus (laat ik het zo maar even noemen) te zetten en nu gewoon vooruit kijken! We zullen het horen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anja, de wil zal er wel zijn bij een meerderheid, maar de kunst is om dat te vertalen naar een gezamenlijk gedragen gedegen plan. Het is niet voor niets dat er zoveel partijen in de raad zitten, waaronder twee zogenaamde lokalen, maar in de praktijk is eentje gewoon een afsplitsing van de PvdA en bij de ander trekt een voormalig lid en wethouder inmiddels aan de touwtjes. Ik vrees dat jullie er niet uitkomen vanavond. Opnieuw met KM en MG is ook geen optie. Misschien is het beste omdat gewoon toe te geven, en de handdoek in de ring te gooien. En dan? Regeringscommissaris, of als dat wettelijk kan de zaken laten waarnemen door de fusiepartners.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. kijken we nog even een keertje achterom, dan zien we dat Klaas N. en Ko B. het nog niet zo gek gedaan hebben in het verleden.Ja zegt u misschien: dat was het rode front die regeerde! Hoewel deze mensen durfden wel een hooft boven het maaiveld te steken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zal wel Wim, maar ik heb/had andere verhalen gehoord over pvda. Zoals mijn gedachten gaan ging voor dat ze samengevoegd werden tot Menterwolde had de Gemeente Oosterbroek het ook bijzonder goed ook al lustte de BM een vvd'er z'n rooie wijntje bijzonder goed smaken :-).

   En naar wat ik van deze verhalen heb aangehoord zijn ze geleidelijk onderuit gegaan.......
   .
   Ook verhalen aangehoord dat ook niet zo goed ging met de pvda in begin jaren '70.....

   Maar goed ze zitten in dikke bulshit qua 1,3 miljoen tekort en oplossen?. zoals ik heb gezegd zitten er 3 kemphanen in het veld en hoe kun je deze personen uitschakelen en let op zij zijn gelijke sterk.

   Je kunt maar 1 kiezen en wie krijgt gelijk...........

   Verwijderen
  2. M.a.w. van vroeger en van nu het is en blijft gewoon vriendjes politiek,

   Verwijderen
 7. Ach, wat een zooitje.Nee, Wim, dit zijn nog steeds dezelfde mensen als uit het tijdvak Boddema-Nieland met soms zelfs dezelfde adviseurs op de achtergrond.
  Eindeloos draaien, ruziën, doen alsof je ruzie hebt, voorzetjes geven voor anderen, schikken en plooien, net zo lang tot dat het gewenste resultaat in zicht komt.
  Probeer eens niet te luisteren wat ze zeggen, maar te kijken wat ze doen.
  Dit is mijn zwartste scenario:

  1. Dat ex-PvdA-er Ploeger het college met zijn eigen wethouder onderuit haalt. of althans daartoe een voorzet deed, was te verwachten. Daar heeft hij al eerder ervaring opgedaan. Dat ex-PvdA-er Swarts de bal er intrapt en vervolgens weer snel uit de ellende denkt te komen, was ook te verwachten. Met toenmalig fractiegenoot Huizinga heeft hij eerder naar tevredenheid samengewerkt. De VVD zet zichzelf vakkundig buiten spel.
  En dus zal de SP toch verder moeten met PvdA, KM en nog een gedoogzetel. PvdA eiste al eerder schoon schip: geen externe wethouders als Veenstra en geen besmette bestuurders als Velthuis. Dan kan de laatst overgebleven wethouder ook maar beter plaats maken voor een nieuwkomer van haar eigen partij. En de ergernis bij de SP over de coalitiepartijen kan dan worden afgewenteld op MG.
  Willem Molema heeft dat vuurtje via RTV-Noord mooi opgestookt door de kaart van het Muntendammer ressentiment uit te spelen. En dat terwijl acht van de vijftien raadsleden in Muntendam wonen.

  De SP moet in het bovenstaande scenario wel een belangrijke draai maken, namelijk de steun aan het college loslaten en toegeven dat de voormalige coalitiepartners een punt hadden. Maar het alternatief is veel lastiger.
  Logischerwijs blijven er namelijk slechts twee, minder waarschijnlijke alternatieven over:

  2. Coalitie van MG, KM met steun van derden; de SP wegsturen. Maar hier is sprake van twee fracties die hun kritiek op het college moeten intrekken (tenzij ze hun eigen wethouders vervangen), waarmee ze tegelijkertijd aangeven dat de SP eigenlijk gelijk had. Als nieuwe coalitiepartner komt de PvdA, gezien eerdere conflicten met MG, nauwelijks in aanmerking. Dat wordt dan gedoogsteun van CDA en GL. Maar GL moet dan wel van de PvdA worden losgeweekt. Lijkt me allemaal veel te ingewikkeld.

  3. Of nog heel anders, namelijk een lijmpoging tussen SP en MG, waarbij MG het boetekleed aantrekt en zich achter de eigen wethouders schaart, de fractie van KM de schuld van de vertrouwenscrisis krijgt en een andere gedoogpartij wordt gezocht. Dat zou het meest kloppen met de inhoudelijke stand van zaken.

  Maar zoals gezegd, het gaat hier niet om de inhoud maar om de poppetjes

  BeantwoordenVerwijderen