Teller

donderdag 5 november 2015

05112015

 Vandaag is de begrotingsvergadering als ik het niet mis heb. Zal wel weer een gezellige boel worden op het gemeentehuis. Ook coalitiepartijen die het eigen college het vuur aan de schenen gaan leggen, is wat ik in het "veld" heb gehoord. Was Delfzijl jarenlang een dankbaar object voor het journaille , Menterwolde heeft die rol met verve overgenomen. :(

18 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, als je de visie van de politieke partijen leest in de tussenklappen, dan weetje al genoeg. Waar zijn de strijders gebleven van weleer, personen die de voortouw namen.
  Het is de tendens van deze tijd, men roept maar wat, zonder dat ze de breedte van wat ze roepen kunnen overzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wim, met een beetje goede wil zouden ze dat kunnen overzien, maar het is het willen wellicht wat ontbreekt. Of er ontbreekt een stukje verantwoordelijkheid, kan ook natuurlijk, maar ik denk niet dat moeder natuur de huidige mens minder hersencellen heeft meegegeven en het snapvermogen is gedaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben wel benieuwd wie de VVD bedoeld als ze zeggen dat alle herrieschoppers van de PvdA van vroeger nu in het college zitten waarbij ook de SP in een adem word genoemd. Dat het vorige college grof geld heeft uitgegeven is een understatement, hier droeg de VVD verantwoording. Voor alle duidelijkheid in 2014 bedroeg het daadwerkelijke tekort ruim 6 ton. Wederom laat de VVD fractie zien dat ze totaal geen idee heeft waar het over gaat. Is het onkunde , of is het bewust verdraaien van de feiten? We gaan het zien vanmiddag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. VB, misschien bedoelen ze in de partijen die nu het college vormen. Een schoonheidsprijs verdient het niet, althans zo zie ik het. KM opgericht tegen de regentencultuur van de PvdA destijds met Ploeger en Gruben. (Niet mijn woorden) Ploeger die niet meer aan de bak komt bij de PvdA, overstapt naar de SP, wat een kort huwelijk bleek, en dan door KM met open armen wordt ontvangen. De woorden van de VVD zou ik niet zo hebben gekozen, maar de voormalige PvdA'ers zijn wel verdeelt over drie partijen. Oud zeer zit er, frustratie ook, en dat kan nooit goed zijn voor een goed evenwichtig bestuur. Denk VB, dat jij dat ook niet zal ontkennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat betreft evenwichtig bestuur ben ik het met je eens Appie. Maar als je 3 college partijen in een adem noemt dan suggereer je dat er binnen al deze 3 partijen mensen zitten die zich schuldig maken aan oud PvdA gedrag. Ik spreek voor mijn partij en wij hebben geen oud PvdA ers die ik in jou rijtje kan plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. VB, misschien niet die in "Het" rijtje passen, maar Swarts maakte wel deel uit van de PvdA indertijd. Verdedig ook niet de VVD, constateer slechts, en op mijn belangrijkste punt zijn we het eens. Geen basis voor een evenwichtig bestuur. Dat het nog goed komt onder de naam Menterwolde daar heb ik een hard hoofd in.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig is de afdeling PvdA menterwolde een andere weg ingeslagen. Wilde dat toch wel even benadrukken! Tuurlijk blaffen wij ook wel eens, maar staan wel open voor goede ideeen. We wachten het af vanmiddag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goedemiddag, grrr ik was bliedde mokt met een dooie muske:

  DONDERDAG 5 NOVEMBER 2015, 14:24

  Uitbreiding waardevermeerderingsregeling geldt niet voor huizenkopers buiten aardbevingsgebied

  GRONINGEN - Kopers van huizen in de stad Groningen en plaatsen als Veendam en Winschoten komen niet in aanmerking voor een premie van 4.000 euro. Dat laat Nationaal Coördinator Hans Alders weten op vragen van makelaars over de uitbreiding van de waardevermeerderingsregeling.

  Alders maakte woensdag bekend dat ook mensen met minimaal 1.000 euro schade buiten de elf aardbevingsgemeenten die 4.000 euro kunnen krijgen voor energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Met name voor inwoners van de stad Groningen en delen van Oost-Groningen is dat goed nieuws.

  Alleen vastgestelde schade
  Op grond van de al bestaande regeling komen ook kopers van woningen in het officiële aardbevingsgebied voor dit bedrag in aanmerking. Een woordvoerder van Alders benadrukt dat de aanpassing van de regeling niet betekent dat nu ook kopers in andere delen van de provincie zo'n premie kunnen aanvragen.

  'Bij de aanpassing van de regeling gaat het alleen om mensen met vastgestelde schade en dus geldt het niet voor mensen die recent een huis in bijvoorbeeld de stad Groningen hebben gekocht', aldus de woordvoerder.

  Extra personeel
  De uitbreiding van de waardevermeerderingsregeling blijft vragen oproepen. Woensdag al zette het Centrum Veilig Wonen extra personeel hiervoor in. Ook een dag later trekken nog veel mensen aan de bel.

  Ze willen met name weten waar en wanneer ze de premie kunnen aanvragen. Zover is het nog niet. 'Aanvragen kan nog niet', zo benadrukt de woordvoerder van Alders. 'Het meerjarenprogramma is een concept. In de loop van december is het definitief en dan pas gaan dit soort regelingen in. Als het zover is, zullen we uitgebreid communiceren over de invulling en de voorwaarden.'

  Te weinig tijd?
  Vooral de mededeling van Alders dat de uitbreiding van de regeling tijdelijk is, roept veel vragen op. Met terugwerkende kracht kan iedereen met erkende schade tot 31 december dit jaar de duurzaamheidspremie aanvragen.

  Veel mensen vrezen dat ze daarvoor te weinig tijd krijgen, omdat over de uitbreiding pas in de loop van dezelfde maand december een definitief besluit valt.

  Ook volgend jaar
  Volgens de woordvoerder van de Nationaal Coördinator kan de premie ook volgend jaar nog aangevraagd worden. 'Het gaat er om dat sprake is van officieel vastgestelde schade tot en met eind december dit jaar. Als dat het geval is, kan de premie ook later nog worden aangevraagd', verzekert de woordvoerder van Alders.

  Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) blijft de waardevermeerderingsregeling uitvoeren. Er is eerder 135 miljoen euro voor ter beschikking gesteld. Daarvan is inmiddels 90 miljoen uitgekeerd aan inwoners van de elf erkende aardbevingsgemeenten.

  Altijd wat Anders
  Alders is donderdag vanaf 17.30 uur te gast in de Radio Noord-rubriek Altijd wat Anders. Iedereen die hem een vraag wil stellen, kan vanaf 17.30 uur bellen met 050-3188288.
  Door: RTV Noord

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alhoewel?.....eerst niet..... dan wel.... en weer niet en dan weer wel..... tjonge jonge jonge zeg...., gewoon kop d'r veur holdn en deur goan.

   Verwijderen
  2. Heb ik verkeerd begrepen dat ze zélf voor 31.12.15 contact met je opnemen?

   Verwijderen
 9. College gevallen, SP zegt vertrouwen in KM en Menterwolde Gewoon op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt nait te best jongens, weer een aantal leden die weer hun handje kunnen ophouden.........

   Verwijderen
 10. Zootje ongeregeld. VVD en PvdA kunnen weer aanschuiven

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Inmiddels schijnen ze zich bedacht te hebben bij de SP. Alle fracties gaan akkoord met een niet sluitende begroting. Iemand die het nog snapt?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Volgende actie: Slochteren / HS willen niet meer samenwerken met zo'n club ongeregeld. Kleuters

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vertrouwen is opgezegd, en College is demissionair ...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wordt ook lid van de "wachtgeldclub menterwolde" ,zo wordt het begrotingstekort nog groter !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En dan zeggen ze dat Blaricum en Wassenaar dure gemeentes zijn.....

  BeantwoordenVerwijderen