Teller

donderdag 1 oktober 2015

01102015

"Een schok, het hele huis trilt, we zijn bang", dat is de kop van het DvhN vandaag op de voorpagina. Vandaag maar eens kijken of het huis schade heeft opgelopen. Dat zullen er veel gaan doen in Menterwolde. In ons gebied vielen de bevingen relatief nog mee, maar we horen er nu ook echt bij, en dat is niet zo mooi.

8 opmerkingen:

 1. Mogguh lui.
  Wij stonden gisteren op het punt naar de buurman te gaan die Abram gezien had toen we een korte, heftige trilling waarnamen. De borden trilden, het glas rammelde wat, het huis leek te kraken en de grond trilde wat onder onze voeten. Toen was het voorbij.
  Inderdaad, de aardbevings waren het gesprek van de avond.
  Net naar buiten geweest, zo te zien geen schade aan dak en buitenmuren.
  Wat mij opviel is dat er meldingen op twitter kwamen vanuit Noord Oost Groningen. Farmsum - Stad - Veendam - Winschoten en dan praat je over een best gebied.
  Nou ja, verder naar de orde van dag dus. Mazzelmoj!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gehoord en gevoeld...in Muntendam...en inderdaad Appie, zoals ik gisteren ook al zei: we vallen in het aardbevingsgebied...niet mooi, maar voor huiseigenaren wel beter...nu nog zorgen dat alle schades ook goed afgewikkeld worden! Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. prachtig gezegd Anja: nu nog zorgen dat alle schades ook goed afgewikkeld worden. Een slak is nog sneller dan dat de schade via CVW wordt hersteld. Daar komt bij dat ook veel schade toegekend worden aan de ouderdom van de woning en gebouwen. Er wordt gezegd dat hoort bij die leeftijd. (zoals een mens die wat ouder wordt rimpeltjes krijgt.) Hoe dan ook, je blijft met een kater zitten!

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Helaas wel...,
   bestaande schade weer wat erger/beter zichtbaar...
   en ook her en der weer wat 'nieuws'.

   We zitten nog te wachten op de contra-expertise van de vorige meldingen...;
   Maar als die plaats vindt mogen de nieuwe schades niet gelijk worden meegenomen, eigenlijk moet ook de verergering van oude schade niet in haar huidige (verergerde) staat worden beoordeeld maar in haar vorige stadium.
   Aangezien ze bij het CVW wel inzagen dat dat laatste onbegonnen werk is mag de taxateur dat laatste negeren, maar voor de nieuwe schades moet wel eerst een nieuwe nulopname door de 'experts' van CVW zelf worden gedaan.

   Tja, en dan begint het hele gedoe waarschijnlijk gewoon weer opnieuw...,
   RCE en MW die het niet eens zijn met de bevindingen en voorgestelde aanpak van CVW/NAM...,
   maandenlang uitstel en...
   dan weer een nieuwe beving...
   en weer schade.

   Soms denken we: — misschien is verhuizen en de boel hier gewoon achterlaten voor de gelukkige vinder nog de beste optie.—
   Maar dan denk je weer: — wat wonen we hier toch mo(o)i --

   Verwijderen
  3. Tuurlijk begrijp ik jou en/of iedereen......., maar onderstaande zeg ik vluchten kan niet meer...........

   Groningen geïmplodeerd

   Verwijderen
  4. Ik hoop het niet dat het ooit gebeuren zal, maar persoonlijk ben ik gigantisch bang voor de dijken langs onze provincie......

   Verwijderen