Teller

maandag 5 oktober 2015

0512015

Zwem4Daagse in Zwembad Zuidbroek. Doe ook mee!

Van dinsdag 20 oktober tot en met vrijdag 23 oktober zal er een echte Zwem4Daagse worden gehouden in het Zwembad Zuidbroek. Zwemvereniging De Pinquin, Kontiki Diving, de duikvereniging Koraalduivels en Van der Valk nodigen jong en oud uit om mee te doen. Lekker zwemmen, ontspannen door inspanning of juist werken aan je conditie dat biedt deze Zwem4Daagse onder auspiciën van de KNZB. 'We willen graag voor iedereen zwemmen toegankelijk maken. De Zwem4Daagse is daar een mooi voorbeeld van. Ik hoop dat we veel deelnemers mogen ontvangen', zegt Nico Altena van De Pinquin.
Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden en elke avond kan er gezwommen worden tussen 18.00 uur en 20.00 uur. Opgave en extra informatie is mogelijk in het zwembad of door een mail te sturen naar zwem4daagse@depinquin.nl. De deelnamekosten zijn 6 euro per deelnemer en natuurlijk zal er een mooie medaille zijn na het zwemmen van de afstand.

Afstanden
De deelnemers aan de Zwem4Daagse kunnen kiezen uit meerdere afstanden. De eerste afstand is 250 meter per dag (10 banen). Dat is een mooie afstand voor mensen die niet heel vaak zwemmen of de jonge zwemmers. De tweede afstand is 500 meter. De derde is meer gericht deelnemers die vaker zwemmen en dagelijks 1000 meter (40 banen) voor hun kiezen krijgen tijdens de vierdaagse in Zuidbroek. De laatste afstand om te kiezen is 2500 meter. Dagelijks 100 banen als uitdaging of juist voor de geoefende zwemmers.
Duikers die gewend zijn aan snorkelen zijn ook van harte welkom. Deze deelnemers kunnen zich inschrijven om dagelijks 1000 meter of juist 2500 meter te snorkelen!
Kortom, voldoende keus voor jong en oud.

ZwemInstuif op de woensdagmiddag
Op woensdagmiddag 21 oktober organiseren De Pinquin, Kontiki Diving, De Koraalduivels en Van der Valk ook nog de maandelijkse ZwemInstuif. Tijdens deze ZwemInstuif van 12.30 uur - 15.00 uur is er weer een groots waterklimkussen en kan iedereen kennismaken met een echte duik onder het water. Een leuke aanvulling op de baantjes van de Zwem4Daagse Zuidbroek!

8 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, dat doet me deugd dat het zwembad van vd Valk weer zo een positieve aandacht krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mogguh lui!
  Zag op FB dat Jan gisteren een mobiele werkplaats heeft gebruikt; is veel vraag naar :) Bleek althans ik toen ik mijn technische kennis (!) ten toon stelde om een ketting opnieuw om twee tandwielen moest vechten. Duurde een half uur, in die tijd zeiden een aantal mensen (vooral jong) dat ze graag hun fiets even lieten herstellen. maar ja, dinsdagavond, vaders wilde naar huis :) Ketting zat er op, de kettingkast kreeg ik nog dicht ook en de fiets had "nog nooit zo soepel gelopen".
  Zaterdag heel erg in de morgen een bericht dat de fiets verdwenen was.... Maar gisteren vond ze het barrel terug, een kilometer verder op. Geen idee waarom of wie maar wel blij dat ze nog even dat stuk teruggelopen is. Maar fietsen en Amsterdam blijft een lastige combinatie. Daar helpen sloten maar een klein beetje bij....
  Mazzels en de moojs menschken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Avond.....alweer, sinds 2008 was m'n bedoeling om een winkeltje over te nemen in Visvliet.... persoonlijk was ik in de veronderstelling dat dit mogelijk zou zijn met behulp van de wa-jongeren e.d., ik had in mijn gedachten een grasmaaier onderhoud, en een fietsen onderhoud te beginnen in de zelfde dorpje, maar ben hiermee gestopt omdat je de aanschaf van een zaak, een schooltje wat leeg stond de financiering gewoon niet rond kunt krijgen.......

  Jammer eerlijk gezegd, want ik wist voor een paar jaartjes terug iets te kunnen doen voor je medemens..., maar wees eerlijk je kunt gewoon niet rond komen voor een paar mensen per week......het is mooie gedachte wat zojuist had gelezen van Jan maar je kunt er geen levendig bestaan van maken......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Chris, mijn in België woonachtige dochter klaagde over het wegglijden van de banden. Ik heb daarop speciale 4seasons (soort van winterband) gemonteerd. Omdat ze 380 kilometer bij ons vandaan woont heb ik gereedschap en reparatiestandaard in de bus gegooid en meegenomen. Het was lekker weer, dus op de parkeerplaats staan sleutelen. Wel even een FB berichtje waard vond ik. Het had dus niet zo veel met mijn 'bestaan' te maken, behalve dan de reclamewaarde ;-)

  Dat een 'winkeltje' in technisch onderhoud in Visvliet niet haalbaar is heb je, denk ik, goed ingeschat. 350 inwoners en niet veel potentiele klanten op fietsafstand (ik ken de omgeving een beetje).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Jan zo is het jammer genoeg wel........, maar leuk dat je dit voor je dochter hebt gedaan en mss heeft je dit ook wel geholpen aan een bepaalde reclame voor Jan Dijkhuis als dit tenminste op je bus staat niet waar :-).

   Verwijderen
  2. Ceer, staat niet op de bus, maar dochter blijft zeker klant. :}

   Verwijderen