Teller

dinsdag 6 oktober 2015

06102015

Het mooie weer van de laatste dagen heeft ons verlaten. Het regent, maar na regen komt zonneschijn. Het is wel de vraag wanneer?

8 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, ja dat is iets Appie dat de wet van de natuur zelf regelt. Stel je voor dat wij bij inschrijving mochten beslissen wanneer het droog of regen moet zijn? Dan was de chaos toch niet te overzien?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien wel wanneer je héél plaatselijke buien op bestelling kon krijgen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was met de eerste herfstbui (niet eens echt) drama op de weg vanochtend...om 08.20 van huis gegaan...en ja hoor..bij Hoogezand stilstaan...dacht ter hoogte van Foxhol...ik ga eraf en dan via de oude weg naar Groningen...maar dat idee hadden nog 500 autorijders bedacht en dus daar met een slakkengangetje van 30 km richting Groningen..tja...helaas pindakaas...ben aangekomen..om 9.10 was ik dan uiteindelijk op mijn werk...nu straks weer naar huis..hopen dat het nu beter is..maar dat mag ik toch hopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Avond, tja wat ik had gelezen van de dodelijke ongeluk waar 2 mensen om het leven zijn gekomen afgelopen Donderdag is mss een rookpotten gebruikt door de militairen...... sorry maar hier zakt m'n broek vanaf tenminste hoezo onschuldig????

  A28 Assen
  Op 18 januari 2006 botsten op de A28 bij Assen 68 auto's op elkaar, toen militairen bij een oefening rookpotten hadden aangestoken, terwijl het ook toen heel mistig was. Er raakten toen achttien mensen gewond. Overigens achtte het Openbaar Ministerie de militairen niet schuldig aan het ongeval.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trouwens de vrouw wie er om het leven is gekomen was een bekende voor ons.....

   Verwijderen
 5. Inderdaad als je door 2 vrachtauto's gemangeld wordt, dan ziet het er niet best uit.Wat me ook op valt van de beroepschauffeurs is de korte afstand van elkaar. Iets waar je rekening moet houden bij de eerst volgende afslag. Het zal wel aan de moderne remsystemen liggen. (schijfremmen en ABS)
  Het oude remsysteem had nogal wat reactie tijd nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is idd waar dat zij soms echt wel dicht op elkaar zitten......., maar goed als je internet leest zie je ook dat er meestal een vrachtwagen bij betrokken is....., maar goed volg de berichten van Volvo, Audi, Mercedes dan weet je ook dat er systemen ontworpen zijn dat als je te dicht op je voorganger zit de motor gelijk inhoud........, m.a.w. dit moet voor ieder voertuig gelijk ingevoerd worden.......

   Verwijderen
 6. Ik hoorde zojuist op de radio dan ze iemand van de V.V.D, hadden aangevallen en ik zeg terecht !
  :
  Update: Bonje om extra asielzoekers in Oranje
  7546
  DVHN | Gepubliceerd op 06 oktober 2015, 19:59
  Laatst bijgewerkt op 06 oktober 2015, 21:42

  ORANJE/DEN HAAG - Er is hooglopende bestuurlijke bonje over de opvang van extra asielzoekers in Oranje. Tot woede van gemeente en provincie heeft staatssecretaris Dijkhoff besloten meer vluchtelingen dan de afgesproken zevenhonderd in het dorp onder te brengen.

  Dinsdagavond nog komen in het plaatsje Oranje in Drenthe drie- tot vierhonderd nieuwe asielzoekers aan. Zij maken deel uit van de maximaal ongeveer zevenhonderd asielzoekers extra die in de noodopvang worden ondergebracht.

  ,,Wat hier gebeurt is niet te begrijpen'', vindt commissaris van de koning Jacques Tichelaar. Hij steunt het verzet van de gemeente Midden-Drenthe tegen de komst van extra asielzoekers naar de voormalige Speelstad Oranje. Desondanks houdt Dijkhoff, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, vast aan zijn besluit.

  ,,Wij hebben afspraken gemaakt met zowel de inwoners van Oranje, als het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) over de opvang van maximaal zevenhonderd asielzoekers'', zegt burgemeester Ton Baas. ,,Dit is in strijd met deze afspraken. De fractievoorzitters in de gemeenteraad delen het standpunt van het college.''

  Besloten bijeenkomst
  De gemeente praat de inwoners van Oranje dinsdagavond bij in een besloten bijeenkomst over het besluit van de staatssecretaris. Want ook al willen gemeente en provincie er niets van weten: er moeten toch met het COA afspraken worden gemaakt over de duur van de extra opvang en over het aantal extra asielzoekers. Verder moet, ook in samenspraak met het dorp, worden gekeken welke zaken geregeld moeten worden om de overlast tot een minimum te beperken.

  De inwoners liepen vorig jaar te hoop tegen het plan maar liefst 1400 vluchtelingen op te vangen in het Pipodorp bij Speelstad Oranje. De bebouwde kom van het dorp zelf telt niet meer dan 112 inwoners en een grote aantal van hen vond 1400 asielzoekers veel te gortig. Dat leidde uiteindelijk tot de afspraak dat het aantal beperkt zou blijven tot zevenhonderd.

  Omdat de toestroom van vluchtelingen hem over de schoenen loopt, wil staatssecretaris Dijkhof die afspraken nu naast zich neerleggen.

  Update: Dijkhoff is dinsdagavond zelf ook naar Oranje gekomen om het besluit over de zevenhonderd extra asielzoekers toe te lichten. Hij gaf toe daarmee een belofte te verbreken, omdat hij mensen anders 'buiten moet leggen'. Bewoners van Oranje waren er duidelijk niet blij mee. Een van hen noemde het 'smerig gespeeld'. Sommigen liepen boos de zaal uit.

  De staatssecretaris is voortijdig vertrokken uit veiligheidsoverwegingen. Boze bewoners proberen de auto tegen te houden. Een vrouw zou gewond zijn geraakt aan haar arm.

  BeantwoordenVerwijderen