Teller

woensdag 14 oktober 2015

14102015

Vorige week sloeg het gemeentebestuur in een persconferentie alarm las ik vanmrgen in het DvhN. Menterwolde stelde dat het tekort de komende jaren oploopt van 1,3 tot 1,8 miljoen euro. Meegedeeld werd dat de provincie als toezichthouder op de gemeentefinanciën straks meestuurt op de financiën. Het zou betekenen dat de provincie bij het weer kloppend maken van het huishoudboekje, alle uitgaven kritisch onder de loep neemt. De provincie, zo bevestigt gedeputeerde Patrick Brouns (CDA, Financiën), weet echter officieel van niets. Ook vijf dagen na de mededelingen van SP-wethouder Lian Veenstra heeft de provincie nog geen jaarrekening met daarin een toekomstbeeld van de financiën ontvangen. Die is nodig om na een uitgebreide analyse te bepalen of Menterwolde onder curatele van de provincie moet worden geplaatst. Gedeputeerde Brouns is zeer verbaasd en ook ontstemd over het feit dat de gemeente, zonder aanlevering van stukken, vooruitloopt op de maatregel van de provincie. Het enige contact was dat van een provinciale ambtenaar die onlangs een presentatie gaf op het gemeentehuis. Hij vertelde welke gemeentelijke stukken worden beoordeeld en welke eisen de provincie stelt aan een nieuwe begroting. ,,Dat is alles. Tussen de gemeente en de provincie is hierover nog geen enkel bestuurlijk overleg geweest. Van verscherpt toezicht is op dit moment geen sprake’’, aldus Brouns. Hij vraagt zich af of raad en college er volgende maand bij de behandeling van de begroting in slagen de gemeente financieel weer wat perspectief te geven. Om niet de hete adem van provinciale rekenmeesters in de nek te voelen, moet de gemeenteraad volgens Gedeputeerde Staten zelf haar verantwoordelijkheid nemen en eerst maar eens diep in eigen vlees snijden.

10 opmerkingen:

 1. Goedemorgen,zie de opening van Appie. Is dit willens en wetens de inwoners van Menterwolde voor de gek houden? Liane heeft zelf in de PS gezeten, en weet hoe de spelregels zijn. Nee, dit had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht. Kortom verzamel wat wijze mannen en vrouwen en maak de route naar een nieuwe gemeente af.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm, vreemd. Meestal is het andersom.
  Goedemorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goimörgen.

  Veur niks rebullie in t hounderhok?

  Noa tied koakeln d'hounder.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mogguh lui.

  Het wordt al vreemder, maar niet duidelijker :/

  Iedereen tevreden met onze deelname aan het EK2016? Gaan we juichen voor de Belgen, de Welsh of de Derries?

  Vandaag dagje Rotterdam, met het OV! voor een gespreksavond over (Energie? uit?) plasticafval en plastic afval. En bijpraten met een van mijn beste vrienden. Gouden gozer, ondanks zijn voorkeur voor die club uit 010.

  Mazzelmoj menschen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goedemiddag, toen ik vanmorgen bovenstaande gelezen had dan komt een soort van boosheid naar boven....Wie zegt dat de wethoudster een gat in haar hand heeft?, of is dit veroorzaakt van mensen die eerder deze taak in hun handen hadden....... en daarom heb niet geregeerd op de site van Henk T.

  En een ander onderwerp wat er gebeurt in Leek m.b.t. de vluchtelingen. Ik weet donders goed dat er mensen die vluchten uit hun land, maar wat zal er tegen hun gezegd worden......een huis, werk en ga zo maar door, maar toch schrik ik ervan om dit soort berichten te gaan lezen:

  een verslag van een vrijwilliger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en de mensen die op de vlucht zijn die hebben géén dubbeltje om een reis te boeken naar één van de rijke landen......en daarom zeg ik de "rijke mensen kunnen zich veroorloven een reis te maken met weliswaar lekke boten..."

   Verwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En nu ik toch aan het schrijven ben wil ik dit toch graag even kwijt.....

   Ik laat respecteer ieder persoon zijn geloof, maar soms begin ik toch te twijfelen,


   De echte reden waarom de Arabieren de Joden haten


   Verwijderen
  2. Het is de strijd tussen Ismaël en Izaäk, allebei kregen de zegen van Abraham mee. Alleen Ismaël kwam op de tweede plaats en werd weggestuurd de woestijn in. Deze vernedering staat nog altijd centraal! Dit hoor je ook in het verhaal in Elsevier.

   Verwijderen
  3. Wim,
   in de Koran staat het precies andersom...,
   daar is Ismaël de uitverkorene en de eerstgeboren zoon waarvan God aan Abraham vroeg hem (en dus niet Isaäk) te offeren...

   Verwijderen