Teller

zaterdag 31 oktober 2015

31102015

Voorzitter Nico Altena van zwemvereniging De Pinquin is door Victor de Reuver van Van der Valk Zuidbroek op de hoogte gebracht dat het Zwembad Zuidbroek op 31/12/2015 definitief zal sluiten. Belangrijkste reden is dat er in 2016 geen bijdrage meer zal zijn van de gemeente Menterwolde en het ontbreken van middelen om te investeren. 
Ook als er nu toch nog flink geld op tafel komt zal dit niet meer zou helpen, omdat de er ook grote investeringen nodig zijn. Gisteren heeft  het bestuur van de club ook een reactie ontvangen van de gemeente dat ze niet meer kunnen helpen. Bovenstaande geeft aan dat actie in de richting van de gemeente geen optie meer is.

Appie denkt: Gaat lekker in Menterwolde, het enige zwembad waar het jaar rond alle activiteiten kunnen worden gehouden, zowel recreatief als wedstrijden, heeft men verloren laten gaan. De andere twee baden zullen volgen. Dit was niet nodig geweest als de gemeente tijdig een contract voor meerdere jaren had afgesloten met het Van der Valk concern. De politiek van pappen en nat houden viert hoogtij in Menterwolde, en dat zal slechts lijden tot nog meer verschraling van de voorzieningen, dan het geval zou zijn geweest als men tijdig knopen had doorgehakt. En de schuldvraag? Ligt ook bij ons, want waren wij het niet, de burgers van Menterwolde die de raad hebben gekozen?

16 opmerkingen:

 1. Wat me opviel, zijn de harde woorden van de gemeente Slochteren aan het gemeente bestuur van Menterwolde. Orde op zaken stellen en anders gaat het feest van de herindeling niet door met H/S en Slochteren. En zoals ik ze ken staan ze voor deze uitspraak. Dat is andere taal dan luidklokken verzamelen en opbergen in een van de donker hoekjes van Menterwolde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Maar ook al was die financiële steun er wel geweest, Van der Valk is niet meer bereid om geld te steken in noodzakelijk onderhoud van het bad"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. VB, politici hebben een kort geheugen. Men had een deal kunnen sluiten met vdV voor een aantal jaren. Daar wilde men niet aan om uiteenlopende redenen. Geen subsidie naar het concern. Meeden en Muntendam moesten koste wat kost de zwembaden behouden. Men hoeft geen profeet te zijn dat die binnenkort ook sluiten.

   Verwijderen
  2. Appie, volgens mij lag er een deal , de zgn raamovereenkomst met vd Valk.

   Verwijderen
 3. Ben het volledig met je eens Appie. Vincent, van der Valk heeft al jaren het grootste deel van de exploitatie betaald. Het gedoe in de raad heeft zeker invloed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me logisch dat van der Valk betaald voor iets wat van hem zelf is Chris...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat Menterwolde een reeel deel betaald voor het gebruik er van Vincent. En die verhouding was lang zoek. Menterwolde betaalde een habbekrats en liet vd Valk met de kosten zitten. In ieder geval hebben we als gemeenschap voor het grootste deel door deze gulle ondernemer jaren lang van het bad kunnen genieten en hebben vele generaties kinderen hun zwemdiploma kunnen halen. Waarvoor van der Valk hartelijk dankend! En als grootste dank wordt misschien volgende week de touristenbelasting wel met 3% verhoogd. Hartelijk dank van der Valk! Met de groeten van de SP!

   Verwijderen
  2. Slaat echt nergens op Chris en dat weet je, ik ga me niet verlagen tot dergelijke uitspraken.

   Verwijderen
  3. Zou ik ook niet doen, met Rutte een nekschot toewensen op Facebook heb je je genoeg verlaagd lijkt me....

   Verwijderen
  4. Ach, weet wat je zegt , maar zeg niet alles wat je weet... , dat de vorige raad waar Chris ook deel van uit maakte nooit knopen heeft doorgehakt kun je moeilijk mij aanrekenen. Vanaf 2010 ligt er namelijk al een bezuinigingsopdracht voor Menterwolde, de VVD geeft liever veel geld uit, om vervolgens als het op is anderen de schuld te geven.

   Verwijderen
 5. Duidelijk is dat zelfs in tijden dat er geen geld meer is het college geen enkele hulp of ondersteuning wil bieden aan een vereniging met 100 actieve leden uit Zuidbroek. In september deden 178 kinderen mee aan de Schoolzwemkampioenschappen en vorige week ruim 60 deelnemers aan de Zwem4Daagse. Om dan te zeggen dat je niets meer wil doen is wat mij betreft meer dan onder niveau. Jammer voor de zwemmers die wel willen bewegen, jammer dat na 46 jaar een einde dreigt voor een vereniging met nu 100 leden.
  Ik heb de indruk dat de politiek bezig is met elkaar vliegen af te vangen ipv verantwoordelijkheid nemen en tonen voor degene die hun stem hebben gegeven. Trieste boudel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste bezoekers van het Golden Peerd
   In mijn reactie hierboven spreek ik mij uit over de gehele politiek. Dat is niet helemaal juist. Vorig jaar heeft de VVD fractie in de raad laten zien dat ze pal staan voor het behouden van het zwemwater in Zuidbroek. Mede met de inzet van oa Chris is dat toen ook gelukt. Daarom deze nuancering op mijn reactie van gisteravond op deze plaats.

   Verwijderen
 6. Gehele raad...en de maand daarop ook een extra bijdrage gesteund mede door PvdA !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je mijn link hierboven volgt en de uitzending vanaf de 240ste minuut beluisterd, hoor je dat niet de hele raad voor stemde, SP en Menterwolde Gewoon waren TEGEN. Dat kun je toch miet de hele raad noemen...

  BeantwoordenVerwijderen