Teller

maandag 12 oktober 2015

12102015

Ik las in het DvhN dat de provincie geen verantwoordelijkheid neemt bij de plannen voor Windpark N33 bij Meeden. Dat stelt de VVD in reactie op het voorkeursalternatief dat het Rijk vorige week bekend maakte. Daarvoor mocht gedeputeerde Nienke Homan (GroenLinks) een keuze maken, maar die weigerde dat. Op vragen van de VVD daarover gaf zij volgens fractievoorzitter Mirjam Wulfse vage antwoorden. ,,Amateurisme ten top’’, vindt die. ,,GroenLinks waait met alle winden mee.’’

4 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, vind het hele beleid van de provincie en de overheid amateuristisch. Veel geblaat en weinig wol. Waar zijn die sterke mannen en vrouwen gebleven die hun hooft boven het maaiveld durven uitsteken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mogguh lui. De kop is weer van de week af, nog 4 nachtjes slapen en het is al weer weekend. Het was een "zwaar" weekend, eindelijk weer eens beide meiden thuis en dat betekent veel praten, lachen en genieten :)
  Nu weer de realiteit van de dag grijpen en gewoon: Gaan voor plezier!
  Mazzelsendemoj!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goedenavond...

  idd, zwakte....we beslissen niet, geven de beslissing terug aan Kamp....goh, wat zal er uit komen? geen windmolens? denk het niet.....ik hoop dat ze nu gewoon back to basic gaan: windmolens langs de N33....heb het wel vaker gedacht: we kiezen een optie die ze echt niet willen, dan gaan we terug naar optie 1, iedereen blij ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Frans van Woerkom13 oktober 2015 om 00:35

  Ik denk toch dat dit het uiteindelijk is. Met de acht turbines tussen Korte akkers en Zuidwending en ten zuiden van de Ommelanderwijk bereikt EZ twee dingen: de pijn wordt ook gedeeld door Veendam, dat zich eraan probeerde te onttrekken en het aantal grondeigenaren dat meedoet wordt groter. Ook de keuze voor meer van het kleinere type turbine lijkt erop te wijzen dat ze meer grondeigenaren erbij willen betrekken. Storm Meeden en Tegenwind N33 hebben de afgelopen jaren duidelijk gemaakt dat er wat hen betreft helemaal geen windturbines komen. Ook niet op twee kilometer.

  Nienke Homan heeft het moeilijk. Ze heeft zelf indertijd bij Provinciale Staten het voorstel gedaan het plangebied uit te breiden met het gebied ten noorden van Meeden. Weliswaar is dat toen afgewezen, maar door Moorlag als variant 6 later weer ingebracht. In de aanloop naar de statenverkiezingen hebben binnen GroenLinks de aanhangers van "small is beautiful" de overhand gekregen waardoor de aandacht nu gaat naar kleine windturbines, vanaf de 15m hoge van EAZwind, voldoende voor 5 zuinige huishoudens, naar kleiner, die je op de nok van je dak kunt zetten en misschien wel een kwart huishouden van stroom kunnen voorzien. En daarnaast natuurlijk zonneparken, nog steeds actueel in Menterwolde, die misschien wel een paar honderd huishoudens van stroom kunnen voorzien. Alleen Menterwolde heeft al ruim 5000 huishoudens. GroenLinks zit dan ook nog in een coalitie met de SP die de schone handen op het gebied van milieu en energie graag wil houden en impopulaire besluiten graag aan VVD/PvdA overlaat.

  Overigens zou ik ook graag vasthouden aan variant 1, langs de N33, ook om vast te houden aan de koppeling met verkeer en industrie. Die variant kan uitgebreid worden richting Bareveld en zelfs Gieten en naar het noorden richting Appingedam. De berekeningen aan variant 6 hebben aangetoond dat windturbines amper 1 dB bijdragen aan de geluidsoverlast die er al is.

  BeantwoordenVerwijderen