Teller

woensdag 21 oktober 2015

21102015

Geen nieuws uit Menterwolde in de krant, dus hou ik het kort. De deur is van het slot, kom binnen en begin een gesprek.

11 opmerkingen:

 1. Geen nieuws??? Ik zag dat de gemeente geen juridische bijstand wil geven aan Storm Meeden. En wordt er gesproken over een Raadsvergadering volgende week...maar volgens mij is die er niet omdat er niet genoeg punten op de agenda zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Anja

   Wat zou de reden moeten dat een het geven van juridische bijstand vanuit de Gemeente aan een 'willekeurige' actiegroep zou kunnen rechtvaardigen?

   Mocht de Raad in (overweldigende) meerderheid (en steunend op een dito meerderheid van de gehele bevolking) dezelfde meningen zijn toegedaan als de SM dan zou er wat voor te zeggen zijn; Maar hoezeer veel Maidmers het ok eens mogen zijn met SM, ik betwijfel of zij werkelijk een dergelijke overweldigende 60-80%) meerderheid van de gemeentebevolking vertegenwoordigen.

   Verwijderen
  2. Het enige wat ik wil zeggen, is dat ik hier geen uitspraak heb gedaan over wel of geen steun geven. Maar wel dat er al twee weken bekend is dat er op 29 oktober geen Raad is en dit wel in de pers verschijnt omdat een wethouder zegt dat de Raad er dan over vergadert....

   Verwijderen
 2. Locatiegegevens vergadering
  Tijd: 20:00
  Deze vergadering gaat niet door. De eerstvolgende raadsvergaderingen zijn de begrotingsraad op 05-11-15 en de reguliere vergadering van 10-12-15.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik denk Anja dat deze club uit Meeden eerst eens gedragsregels moet leren.Het is net als meer actiegroepen in Groningen, door hun geschreeuw verliezen ze hun geloofswaardigheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap wat je bedoelt Wim....ook mijn mening is dat ze het mijns inziens niet goed aanpakken....we zullen zien hoe het gaat...

   Verwijderen
 4. Anja, te weinig punten voor een vergadering? Is het gewoon op de winkel passen tot de herindeling? Raad niet meer bevoegd om zelfstandig beslissingen te nemen? Belangrijke beslissingen worden nu genomen op ambtelijk niveau met Slochteren en Hoogezand? Zo maar een paar vragen die bij mij opkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. appie, de agenda commissie bepaalt de agenda. Die besluit ook of een vergadering wel of niet doorgaat. Maar we hebben nog onze eigen bevoegdheid hoor...belangrijke beslissingen doen we als raad gewoon zelf.

   Verwijderen
 5. Ik weet het niet Appie, maar de week erna hebben we uiteraard de begrotingsvergadering dus we hebben het druk zat! Mag ik de peerders er aan herinneren dat Mieke Bos vanavond met haar slakkenkwekerij op tv komt..over Menterwolmers nieuws gesproken....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Avond's, tja Anja het doet mij verdriet dat een waar tenminste 1 Nederlander de ouder is om te gaan discrimineren....om wat voor kleur het ook gaat PUNT.

  Een ander onderwerp zijn de vluchtelingen.....iets wat op dit moment gaande is het zullen idd vluchtelingen zijn, alleen wat ik ermee zeggen wil lijkt het hun niet beter toe om de EU gaan emigreren om hiervan beter te gaan worden.....en tuurlijk zijn er mensen die een enorme afschuw hebben van de IS. Dit is iets wat mij logisch lijkt en daarom zeg ik als de IS;ers vernietigt zijn laat dan de mensen weer huiswaarts gaan toch?, en mocht er iemand zijn die er "verliefd" op wordt dan heb ik er geen problemen mee dat er iemand gaat emigreren naar Nederland.

  Wat de Meeder bevolking betreft, als er een meerderheid is die tegen is dan moet de overheid dit NIET doen!, en zoals ik het gelezen heb dan zal dit kabinet het wel gaan voelen of figuurlijk en niet..... dan gewoon letterlijk!

  Maar goed dit is mijn mening en zoals jullie het weten ben en blijf ik een Rooie ja een echte Rooie, maar ik blijf bij mijn partij de SP.

  En dit is de democratie.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach ja nu ik toch iets aan het "schrijven" ben mss iets te laat maar beter laat dan nooit zeg ik dan maar:

  “ Een open brief aan Mark Rutte “  En vooral niet kwaad worden...............heb ik ook niet gedaan

  OPEN BRIEF AAN MARK RUTTE...

  Wij gepensioneerden zijn nu echt helemaal nijdig,

  Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat de Eerste en Tweede kamer er mee instemmen, dat als een gezin naar het land van herkomst wil gaan, WIJ NEDERLANDERS, de vliegreis en de verhuiskosten betalen en ze dan nog maandelijks € 600,-- tot hun dood toesturen !!!!
  Wat ging er mis tijdens deze beslissing??

  Om over de kinderbijslag maar te zwijgen.....
  Maar wij stel sukkels betalen de volle mep voor de zorgpremie, we betalen ook de € 375,-- eigen risico, terwijl buitenlandse werknemers maar € 69,-- per maand betalen en niet eens een eigen risico !


  Maar het kan nog gekker hoor Mark, dat weet jij ook wel.

  We geven de man die brand stichtte op Schiphol, waarbij 10 mensen omkwamen, gewoon een schadevergoeding (lees afkoopsom) van € 47.800,--
  Hij had “onterecht” vast gezeten, hij was maar een illegaal....en die moet je koesteren toch Mark?

  Want deze mensen protesteren niet tegen het WANBELEID van dit kabinet.
  Dat D66 en GroenLinks proberen om in het Turks stemmen te krijgen ........ hoe laag kun je nog zakken?

  Dus doe mij en de rest van de Nederlandse bevolking een heel groot plezier ;

  Pak je koffers op Rutte en rot op uit het Catshuis en neem a.u.b. de hielenlikkers van je regeringspartij mee...
  Vooral geen liefs van mij !
  Je mag ook jonger dan 65 zijn om dit te lezen...misschien leer je hier nog iets uit ?
  Hallo allemaal...........
  Een Nederlandse 65 plusser spreekt!!!!!!
  Ik heb hard gewerkt sinds mijn 14de.

  Ik maakte 40 en soms tot 50 uur per week en dat meer dan 40 jaar lang.
  Ik verdiende redelijk geld, maar had mijn baan of mijn salaris niet geërfd, en ik werkte om dààr te komen waar ik vandaag ben.
  Als je de economie bekijkt, lijkt het dan nu geen goed moment te zijn, gepensioneerde te worden.
  Maar ik heb geen keuze, ik ben de gepensioneerde.
  Ik ben het beu, om te horen, dat ik "mijn rijkdom moet verdelen" onder mensen die mijn vorm van werk-ethiek niet kennen.
  Ik ben het beu om te horen, dat de regering het geld dat ik verdiend heb, van mij wil afpakken - desnoods met geweld ??
  Ik ben het beu te horen dat ik mijn zuur verdiende centjes moet afstaan, aan de 5 of meer kindjes van Ronaldo, Ivanojev, Rachid en Mohamed, die bij hun moeder in het thuisland leven en die hier 900 euro werklozensteun of O.C.M.W. opstrijken.
  Ik ben het beu, dat men mij vertelt dat ik mijn levensstandaard moet verlagen, om zodoende de opwarming van de planeet tegen te gaan, terwijl de U.S. het vertikt om de Kyoto-overeenkomst te tekenen, en China meer CO2 uitstoot per inwoner, dan heel mijn straat.
  Ik ben het beu, verteld te krijgen dat drugverslaafden zieken zijn en dat ik hen moet helpen, hen ondersteunen en ze medisch laten behandelen, en dat ik zou moeten betalen voor de schade, die zij bij zichzelf aanrichten.
  Te velen onder ons, die geen verantwoording voor hun leven en acties nemen, ik ben dat werkelijk beu.


  Maar ik ben heel erg blij, dat ik 65-plusser ben...... Want.....nu hoef ik mij niet meer verantwoordelijk te voelen voor wat anderen van deze wereld maken.
  Ik heb echter wel te doen met de volgende generaties.
  Deze kreet zal waarschijnlijk niet alom gepubliceerd worden, behalve als wij het zelf doen.
  Dit is dus uw kans, om het verschil te maken.
  Ik ben 65-plusser en deed voluit mijn deel, nu ben ik moe.

  Als u dit niet doorstuurt, dan hebt u het niet begrepen...........

  BeantwoordenVerwijderen