Teller

dinsdag 13 oktober 2015

13102015

Krant gelezen, het café openen, en Appie kan de deur uit. Tot later vandaag.

2 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, ben je dan geen opmerkelijke dingen tegenkomen Appie? Zoals onze nationale zeeschilder die zijn stekje wil behouden aan het Lauwersoog, en daar voor de voormalige bakker Stachouwer wil overtuigen van zijn gelijk. Twee sterke mannen die een dialoog aan gaan over een ligplaats voor de bood in het Lauwersoog.Terwijl heel Europa in rep en roer is over de vluchtelingen. Het kan verkeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wim, ja toch wel. Een late reactie gisteren van Frans. Voor wie het gemist heeft.Frans van Woerkom13 oktober 2015 00:35
  Ik denk toch dat dit het uiteindelijk is. Met de acht turbines tussen Korte akkers en Zuidwending en ten zuiden van de Ommelanderwijk bereikt EZ twee dingen: de pijn wordt ook gedeeld door Veendam, dat zich eraan probeerde te onttrekken en het aantal grondeigenaren dat meedoet wordt groter. Ook de keuze voor meer van het kleinere type turbine lijkt erop te wijzen dat ze meer grondeigenaren erbij willen betrekken. Storm Meeden en Tegenwind N33 hebben de afgelopen jaren duidelijk gemaakt dat er wat hen betreft helemaal geen windturbines komen. Ook niet op twee kilometer.

  Nienke Homan heeft het moeilijk. Ze heeft zelf indertijd bij Provinciale Staten het voorstel gedaan het plangebied uit te breiden met het gebied ten noorden van Meeden. Weliswaar is dat toen afgewezen, maar door Moorlag als variant 6 later weer ingebracht. In de aanloop naar de statenverkiezingen hebben binnen GroenLinks de aanhangers van "small is beautiful" de overhand gekregen waardoor de aandacht nu gaat naar kleine windturbines, vanaf de 15m hoge van EAZwind, voldoende voor 5 zuinige huishoudens, naar kleiner, die je op de nok van je dak kunt zetten en misschien wel een kwart huishouden van stroom kunnen voorzien. En daarnaast natuurlijk zonneparken, nog steeds actueel in Menterwolde, die misschien wel een paar honderd huishoudens van stroom kunnen voorzien. Alleen Menterwolde heeft al ruim 5000 huishoudens. GroenLinks zit dan ook nog in een coalitie met de SP die de schone handen op het gebied van milieu en energie graag wil houden en impopulaire besluiten graag aan VVD/PvdA overlaat.

  Overigens zou ik ook graag vasthouden aan variant 1, langs de N33, ook om vast te houden aan de koppeling met verkeer en industrie. Die variant kan uitgebreid worden richting Bareveld en zelfs Gieten en naar het noorden richting Appingedam. De berekeningen aan variant 6 hebben aangetoond dat windturbines amper 1 dB bijdragen aan de geluidsoverlast die er al is.

  BeantwoordenVerwijderen